вівторок, 10 лютого 2009 17:48

Із Партії регіонів можуть вигнати Бойка і Льовочкіна

Наступного понеділка із Партії регіонів збираються виключити нардепів Сергія Льовочкіна, 36 років, та Юрія Бойка, 50 років. Їм закидають відстоювання інтересів Дмитра Фірташа — співвласника газового посередника "РосУкрЕнерго". Місяць тому цю компанію прем"єр-міністр Юлія Тимошенко прибрала зі схеми постачання газу в Україну.

Минулого тижня 46-річний "регіонал" Борис Колесніков заявив, що Льовочкін ініціював відставку уряду попри те, що не було необхідних для цього 226 голосів. Отож,  Партія регіонів стала посміховиськом і зіграла на руку Юлії Тимошенко. Колесніков попередив, що за таке виключатимуть із партії.

Льовочкін заперечує, що саме він почав процедуру відставки Кабінету Міністрів. Погрожує назвати прізвища справжніх ініціаторів. Каже, що такі заяви роблять "хлопчики", мета яких отримати посади в уряді й "здати" Партію регіонів Блокові Юлії Тимошенко.

— За нинішнім "трьопом" стоять особи, забруднені корупцією і здирництвом в 2007 році. Які перекуповували депутатів із БЮТ і НУ-НС, а потім на вкрадені при цьому гроші купували собі маєтки в Дубаях, — так Льовочкін відказує на звинувачення.

— Льовочкін і Бойко в партії трохи більше року, і якщо їх виключать, то це пройде непомітно, — каже Колесніков. — Хіба вони мають якусь вагу і за ними стоїть електорат? Якщо у них є тільки гроші, то нехай ідуть до виборця і пояснюють, звідки в них ці гроші.

Він же дрібний чиновник, який їздить на броньованому "мерседесі" за півмільйона доларів

На те, що Льовочкін називає декого зі своїх однопартійців корупціонерами, обурюється:

— Він же дрібний чиновник, який їздить на броньованому "мерседесі" за півмільйона доларів і має з десяток охоронців! А перед суспільством не може задекларувати навіть покупку "жигуля". Нехай називає імена. Я мрію, щоб він назвав моє прізвище, бо мені буде що відповісти.

Уже близько року в Партії регіонів існує конфлікт між кількома центрами впливу. Зокрема між групою Андрія Клюєва та депутатами, яких пов"язують із "РосУкрЕнерго". Клюєв відповідав за створення коаліції з БЮТом, але його опоненти цю угоду зірвали.

— Я не бачу причин і можливості виключати Льовочкіна та Бойка із партії. Це буде великою помилкою, — каже 48-річна Інна Богословська. — Ці розборки треба припинити. Я раджу всім своїм колегам замовкнути.

Сергій Льовочкін у 28 років став помічником президента Леоніда Кучми. Працював на цій посаді до 2005 року. Потім пішов у радники до голови Верховної Ради Володимира Литвина. 2006-го Льовочкін очолив апарат прем"єр-міністра Віктора Януковича. А ще за рік вступив у Партію регіонів і став народним депутатом.

Зараз ви читаєте новину «Із Партії регіонів можуть вигнати Бойка і Льовочкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути