середа, 12 березня 2008 19:10

Із "Нашої України" вийшов восьмий

  Василь Петьовка готовий вступити до єдиної партії на базі блоку НУ-НС
Василь Петьовка готовий вступити до єдиної партії на базі блоку НУ-НС

Сьогодні губернатор Херсонщини Борис Сіленков вийшов із "Народного союзу "Наша Україна". Це вже восьмий високопосадовець, який залишив партію протягом останнього місяця.

Перед цим заяви про вихід написали голова Секретаріату президента Віктор Балога та його заступник Роман Безсмертний, а також нардепи Василь Петьовка, Михайло Полянчич, Ігор Кріль, Віктор Тополов та Оксана Білозір. Пояснили це тим, що "Наша Україна" перестала бути політичною силою, на яку може покластися глава держави Віктор Ющенко. Учора Сіленков заявив, що візьме участь у створенні нової пропрезидентської партії.

Щоб дізнатися більше про плани колишніх "нашоукраїнців", "ГПУ" зателефонувала народному депутату Василеві Петьовці, 41 рік.

Що ви знаєте про створення нового проекту? Кажуть, що туди увійде частина політиків із "Нашої України", Партії регіонів, представники великого бізнесу...

— Я знаю не більше, ніж ви, — після кількасекундного мовчання відказує нардеп.

Чи правда, що офіс нової партії розташують на вулиці Ярославській, де раніше був штаб блоку НУ-НС?

— Не надто важливо, де партія буде створена й зареєстрована. Думаю, що вона має право знімати або орендувати офіс там, де захоче. Однак не буду заперечувати: це одна з можливих адрес.

Після того як ви вийшли з "Народного союзу "Наша Україна", його політрада повернулася до ідеї створення єдиної партії на базі блоку НУ-НС. Якщо це таки відбудеться, ви вступите до неї?

— Якщо відбудеться об"єднання демократичних сил, як обіцяли раніше громадськості, то я матиму за честь бути в такій партії. Обов"язково погоджуся.

Коли ви виходили з "Нашої України", то звинуватили частину її керівників у відстоюванні власних інтересів. Можете назвати конкретні прізвища?

— Це певна групка людей. Маю на увазі всіх керівників партій, які входять до блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Об"єднавчий процес не рухався до того часу, доки кілька чоловік не вийшли зі складу. Далі ми побачимо, хто бажає об"єднуватися, а хто — ні, починаючи з В"ячеслава Кириленка й закінчуючи Борисом Тарасюком.

Зараз ви читаєте новину «Із "Нашої України" вийшов восьмий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути