четвер, 29 листопада 2007 19:08

Іван Плющ послаблює позиції Юлії Тимошенко

Іван Плющ послаблює позиції Юлії Тимошенко

Відмова "нашоукраїнця" Івана Плюща, 66 років, підписувати коаліційну угоду стала подією не менш гучною, аніж офіційне оголошення про створення коаліції між БЮТ та НУ-НС.

— Тут може бути присутній егоїзм. Плющ образився, що не буде спікером, — коментує  його дії директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 52 роки. — По-друге,  може мати місце принцип — Плющ виступав за широку коаліцію. Якби підписав угоду з БЮТом, то це означало б його непослідовність. Третя версія — можливо, це продовження гри у те, щоб Юлія Тимошенко не так тріумфально повернулася до прем"єрства. Щоб була певна невизначеність. Ця ситуація з 226–227 голосами створює враження, що коаліція може бути, а може й не бути. Це робить слабшою позицію Юлії Тимошенко в подальших переговорах. Вона буде поступливішою.

Чи залишається ще для Плюща надія, що він стане головою Верховної Ради?

— Ні. Хіба що зірветься голосування по кандидатурі Тимошенко на посаду прем"єра. Або з"являться якісь непідписанти з БЮТ. Але ця версія якась нереалістична.

Плюща можуть виключити з фракції?

— Ні. У нього особлива думка. Наскільки я знаю, він не відмовився підписувати угоду, а утримався. І непотрібно сьогодні створювати прецедент і карати за недисциплінованість пропрезидентських депутатів. Навпаки — елементи невизначеності й непрогнозований результат дають змогу президентській команді формувати такий Кабмін, який влаштовує Віктора Ющенка.

То за такою позицією Плюща стоїть президент?

— Не можна стверджувати, що президент викликав Плюща і сказав, щоб він не підписував коаліційної угоди. Але це може бути елементом продовження гри.

Зараз ви читаєте новину «Іван Плющ послаблює позиції Юлії Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути