середа, 18 липня 2012 00:45

"Грифонівець" упав під ноги прокурорам

У вівторок уранці екс-міністр внутрішніх справ 47-річний Юрій Луценко давав показання у столичному Печерському райсуді. Там розглядали кримінальну справу за обвинуваченням його у незаконній організації стеження в рамках розслідування отруєння Віктора Ющенка.

У залі задуха. На 40-й хв. після початку засідання один із "грифонівців" непритомніє і падає на підлогу під ноги прокурорам. Двоє правоохоронців беруть його під руки й тягнуть за двері. Засідання продовжують через 10 хв. Прокурор Дмитро Лобань говорить, що Юрій Луценко намагався вислужитися перед президентом Ющенком, підписуючи постанову про стеження за водієм екс-глави СБУ Володимиром Сацюком.

— Літом 2008 року я президента лише на три літери не посилав, — відказує екс-міністр. — Ющенко казав, що МВС треба закрити на амбарний замок. Для мене союзник Ющенко завершився тоді, коли він просив мене створити фракцію у Київраді з Черновецьким. Тому казати, що я хотів догодити йому, — це вершина цинізму.

Прокурори заявляють клопотання про оголошення перерви для підготовки до дебатів.

— Прокуратура облажалася, тому терміново шукатиме нових свідків — підполковників із обіцянкою зробити з них полковників, аби вони по-новому обвинуватили Луценка. Цю справу відправте на дослідування і робіть усе за КПК. Мене все одно чекають на зоні. А краще — закрийте справу за відсутністю складу злочину, — говорить екс-міністр.

Суддя Анна Медушевська оголошує перерву до ранку п'ятниці.

Зараз ви читаєте новину «"Грифонівець" упав під ноги прокурорам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути