Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2017 00:30

Європі не можна довіряти Путіну

— Якщо Захід відмовиться від України, конфлікт на Донбасі не вирішиться. І він не в Азії, а за дві години польоту з Берліна. Не можна обговорювати долю України за нашими спинами. У Збройних силах України служать 250 тисяч військових. Ще є 130 тисяч осіб у поліції, Національній гвардії та прикордонній службі, — каже міністр внутрішніх справ, представник "Народного фронту" 53-річний Арсен Аваков в інтерв'ю німецькому виданню "Вельт".

Припускає, що у випадку повномасштабної агресії Україна може втратити незалежність. Але для Росії наслідки будуть катастро­фічні.

— Не впевнений, що режим Путіна витримає десятки тисяч власних жертв. Якщо дійде до війни на знищення України, ЄС отримає на кордоні велику територію з озброєним до зубів російським режимом і багато біженців.

Європейські уряди перебувають у світі ілюзій. Але є держави, які розуміють проблему — Польща, балтійські країни. Вони будуть наступні, якщо ми не зупинимо такий розвиток подій. Важливо, щоб усі країни ЄС зрозуміли це, перш ніж дійде до загострення. Путіну не можна довіряти.

Зараз ви читаєте новину «Європі не можна довіряти Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути