Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 18:40

"Єдиний Центр" може влитися в "Нашу Україну"

У разі дострокових парламентських виборів "Наша Україна" піде на них окремою партією. Досі вона завжди об"єднувалася у блок із дрібними. "Нашоукраїнці" нібито вже замовили рекламні площі та плакати. Збираються розвісити їх на початку жовтня.

До "Нашої України" хочуть приєднатися депутати з "Єдиного Центру" Віктора Балоги. Однак у НУ багато хто проти. Адже ЄЦ створили депутати, які зі скандалом вийшли з її лав на початку року.

— Якщо ми не домовимося, то підемо на вибори самі, — говорить про перемовини з "Нашою Україною" член "Єдиного Центру" Михайло Полянчич, 50 років.

— Позиція "нашоукраїнців" може залишитися їхньою особистою, адже все вирішуватиме Віктор Ющенко. Саме він "освячує" виборчий список, — каже політолог Михайло Басараб, 31 рік. — Незгодні з сусідством членів ЄЦ змушені будуть піти й створити свій проект.

Інші лідери партій нинішнього блоку НУ-НС отримали пропозицію від "Нашої України" увійти до її списку поодинці. Про це ведуть переговори з лідерами партій, які підтримали вихід із коаліції. Це — "Пора" Владислава Каськіва, Українська народна партія Юрія Костенка та Українська республіканська партія "Собор" Анатолія Матвієнка. Із "Народною самообороною" Юрія Луценка перемовин немає. Не підтримали рішення блоку про вихід із коаліції члени Народного руху Бориса Тарасюка та лідер Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін, 50 років.

— Я є головою партії, а не директором. Тому питання злиття вирішуватиме наш з"їзд і політрада, — зазначає він.

Хоча ще рік тому Кармазін запевняв, що готовий влитися в єдину президентську партію. Нині додає, що "Нашій Україні" має бути соромно йти на вибори вкупі з ЄЦ.

— "Єдиний Центр" розвалив блок, щоб потім знову його створювати? Ну, це ж анекдот! — говорить депутат. — ЄЦ виступав за об"єднання із Партією регіонів, а зараз говорять протилежне. То який у них курс? Навіщо нам із такими об"єднуватися?

Під питанням входження у нову партію і Християнсько-демократичного союзу Володимира Стретовича. Він належить до групи "Народна самооборона" міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який перейшов з табору президента на бік прем"єра Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Єдиний Центр" може влитися в "Нашу Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути