четвер, 04 вересня 2008 19:25

Донька подала на Червоненка до суду

  Перед розлученням Євген та Маргарита Червоненки (по центру). Ліворуч — донька Олександра, праворуч — Вікторія
Перед розлученням Євген та Маргарита Червоненки (по центру). Ліворуч — донька Олександра, праворуч — Вікторія

Із 48-річним Євгеном Червоненком судитиметься його донька Вікторія, 28 років. У вівторок вона написала заяву до Шевченківського районного суду столиці. Вимагає порушити проти колишнього міністра транспорту й губернатора Запорізької області кримінальну справу за "самоправство".

Донька звинувачує батька в тому, що півтора року тому за його наказом замінили вхідні замки у квартирі по вул. Рейтарській, 28/6 у центрі Києва. Сталося це після розлучення Червоненка з матір"ю Вікторії — 46-річною Маргаритою.

— Мені вже півтора року Євген Альфредович не дає доступу не тільки до квартири, де прописана донька, а й до наших речей, що там знаходяться, — пояснює причину позову Маргарита Червоненко. — Це — не неповага до закону. Це взагалі... Людина не в собі. Я була змушена в кінці кінців порадити доньці звернутися... І збираюся сама позиватися до нього.

Перед розлученням Євген Альфредович та Маргарита Володимирівна жили у приватному будинку в Кончі-Заспі за Києвом. Нині жінка живе в квартирі своєї матері. Сподівається, що справу вдасться вирішити на їхню з донькою користь. Запевняє, що готова піти з колишнім чоловіком на "мирову".

Євген Червоненко очолює Національне агентство з підготовки до чемпіонату з футболу Євро-2012. Каже, що Вікторію погано виховала мати й тому вона позивається проти нього:

— Це спроба шантажу. А я на нього не реагую. Це не моя дочка, ніхто її не чіпав і нічого незаконного тут немає. Я її виховував і видав заміж.

Євген Червоненко познайомився з Маргаритою Володимирівною у Львові. У той час у неї вже була донька Вікторія — від першого шлюбу. Згодом вони одружилися. У політика це теж був другий шлюб. Від першого мав доньку Олександру. Обидві дівчини вчилися в Лондоні.

Це так вона віддячила за навчання в Англії і за все

— Це так віддячила за навчання в Англії і за все, — каже Червоненко про Вікторію.

Подружжя було діловими партнерами. Бізнес був записаний на дружину, будинок — також. Упродовж останніх років жінка керувала концерном "Орлан", а чоловік займався політикою.

Їхнє розлучення торік супроводжувалося публічними скандалами. Через суди чоловік позбавив колишню дружину всіх прав на спільну власність.

Євген Червоненко женився втретє. Кажуть, його нинішня дружина Ніна молодша за нього на 10 років. У квітні вона народила сина, якого назвали Альфредом.

Маргарита Червоненко — засновник громадської організації "Я — сильна". Вона захищає права жінок.

Самоправство, у якому Вікторія звинувачує Євгена Червоненка, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів, виправними роботами до двох років або арештом до трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Донька подала на Червоненка до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути