пʼятниця, 11 жовтня 2019 06:41

"Домовилися розрахуватися із шахтарями"

— Сьогодні жодних рішень про підвищення тарифів не ухвалювали. Уряд не планує найближчим часом робити щось таке, аби вони зросли, — каже прем'єр-міністр 35-річний Олексій ­Гончарук на брифінгу 9 жовтня. Глава уряду зустрівся із журналістами після засідання Кабміну.

— Є низка складних питань по опалювальному сезону. Наприклад, місто Сміла. Вирішили створити окрему робочу групу під керівництвом міністра Альони Бабак (міністр розвитку громад і територій. — ГПУ). Вона має протягом декількох днів запропонувати, як вийти із непростої ситуації, що склалася. До 15 жовтня маємо все підготувати.

Торік у 80-тисячному місті Сміла на Черкащині опалювальний сезон почався у другій половині листопада через борги за газ. 80 млн грн Нафтогазу заборгувала компанія, що раніше опалювала місто.

— На суботу також плануємо ще одне засідання уряду, щоб ухвалити рішення про зміни до державного бюджету й розрахуватися із шахтарями по зарплатах, — каже Гончарук.

Раніше повідомляли, що Кабмін виділить на 2019 рік на вугільну галузь додатково 1 млрд грн. Ці гроші планують використати на погашення заборгованості перед державними видобувними підприємствами. Гірники Львівщини кажуть про 216 млн грн, які їм заборгувала держава. На Луганщині — про 120 млн грн.

Уряд також виділив 70 млн грн на обладнання для видачі паспортів, водійських прав і реєстрації транспортних засобів у Центрах надання адміністративних послуг.

Перерозподілив кошти для 707 інвест­програм і проектів регіонального розвитку. Почали скорочення держапарату в галузі юстиції — із 27 головних територіальних управлінь зробили вісім.

Зараз ви читаєте новину «"Домовилися розрахуватися із шахтарями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути