Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2017 06:30

"До влади прийшли люди минулої епохи"

— Після Майдану до влади прийшли люди минулої епохи з генетичним страхом перед Росією. Вони далекі від ідеалів тих, хто поклали свої голови на Інститутській і Грушевського, — каже в інтерв'ю на каналі "Еспресо" 84-річний Юрій Шухевич, народний депутат, син головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

— То вже вроджене — аби щось Росія не сказала, аби не загнівалася. То де ж ми? Ми ще в Радянському Союзі чи вже перейшли ту межу? Ми ще ніде — одною ногою тут, другою — там. І доки ті люди при владі, так воно й буде. Слід розірвати з цим. Вони тої пуповини не відріжуть. Як сказав покійний Блаженніший Гузар, ми повинні їх пережити, — говорить Юрій Романович.

— Часто неясно, хто є коаліцією — БПП і "Народний фронт" або БПП і "Опоблок", групи "Воля народу" і "Відродження". Вони (колишні "регіонали". — ГПУ) мають вплив на процес, і без них президент Порошенко не може собі дати ради.

Маємо Віктора Медведчука в Києві (працював у КДБ в радянський час, був главою адміністрації президента Леоніда Кучми, кум президента Росії Володимира Путіна, за інформацією ЗМІ. — ГПУ). І він — частий гість на вулиці Банковій. Бере й далі участь у Мінських переговорах, в українській політиці — у внутрішній і зовнішній.

Перш ніж врівноважити з гебнею, то треба бодай сказати правду про неї. Що вона витворяла. Сталінізм був не меншим злом за нацизм. А я сказав би, ще більшим за кількістю жертв. І треба пояснити людям, щоби усвідомили, щоб не так себе залюлькували — "ми перемогли нацизм, таке зло". Але перемогли нацизм, водночас посиливши більшовизм. І він залишився непокараний і за Голодомор, і за депортацію народів з їхніх земель, і масові жертви, розстріли. Це — мільйони, які значно перевершують кількість тих, яких знищив Гітлер.

Зараз ви читаєте новину «"До влади прийшли люди минулої епохи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути