середа, 15 липня 2009 17:24

Дмитро Табачник брав дані соцопитувань зі стелі

Народний депутат-"регіонал" 45-річний Дмитро Табачник зізнався, що під час президентської виборчої кампанії 1994-го дурив виборців. Тоді він керував штабом кандидата Леоніда Кучми. Минулого тижня Табачник похвалився, що першим в Україні почав використовувати брудні політичні технології.

— Усім чорним піаром займався я, — розповідає. — Ми через "Інтерфакс" часто розміщували соціологічні опитування. Наприклад, соціологічний центр "Одуванчик" чи "Аленький цветочек" провів опитування в Херсонській області. У його ході "виявилося", що там із великим відривом лідирує Кучма. На другому місці Кравчук, на третьому — Мороз. Цифри брали зі стелі.

Каже, так додавав упевненості прихильникам свого кандидата. Коли ж після виборів підраховували голоси, Табачник провів прес-конференцію. Заявив, що у перегонах переміг Кучма.

В українських політиків вже тоді не було моральних обмежень

— При цьому блефував, — зізнається. — Щоб приголомшити кількістю цифр, я, маючи попередні підрахунки наших штабів, називав цифри аж до одиниць. Наприклад, у Донецькій області Кучма набрав 2 мільйони 300 тисяч 716 голосів. А мені кричать: "А у Житомирській області?" А я їм відповідаю: "Так, будь-ласка — 294 тисячі 557 голосів".

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" 51-річний Володимир Фесенко говорить, що справжньою соціологією Табачник не займався. Видавав за дані соцопитувань фальшиві цифри.

— Те, що він зараз у цьому зізнається, не робить йому честі, — вважає Фесенко. — Це свідчить, що в українських політиків вже тоді не було моральних обмежень. Йдеться про справді брудні технології. Якщо їх спокійно використовують та ще більш спокійно про це говорять, значить, у людей немає гальм. Політик, який не має гальм, робить нещасливою свою країну. Фактично він приводить до аварії політичну систему. Тоді така практика лише починалася, а зараз широко використовується.

Табачник відкрито говорить, що брехав, займався брудними технологіями, —  продовжує політолог. — Водночас Янукович запрошує політичні сили відмовитися від чорного піару, укласти угоду. Ось їм перший крок і потрібно зробити — позбавитися таких, як Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Табачник брав дані соцопитувань зі стелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути