середа, 11 серпня 2010 07:51

Держкомлісгосп патрулює ліси

Учора перший віце-прем"єр 45-річний Андрій Клюєв на восьмому поверсі Кабміну провів нараду з губернаторами. Розповів про загрози лісових пожеж:

— Щодня складають до 500 протоколів про необережне поводження з вогнем у лісах. Пожежі виникають через випалювання рослин на сільських угіддях та придорожніх смугах. Ми створили оперативний штаб з координації дій, пов"язаних із пожежною небезпекою. Його очолив тимчасовий виконувач обов"язків міністра з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Після його слів на плазмовий екран транслюють кабінет губернатора Харківщини — Михайла Добкіна, 40 років. Його видно, але не чути.

— Какая ситуация? — запитує Клюєв.

— Нормально, — відповідає Добкін за кілька секунд.

— Я мав розмову з президентом, — каже Клюєв. — У нього є інформація про нелегальний збір металобрухту в Лозовій (місто на Харківщині, де розташований склад боєприпасів. — "ГПУ"). Тому в мене прохання: разом з Міністерством оборони, разом з Міністерством внутрішніх справ повністю оточити цей об"єкт. Ніхто чужий взагалі не повинен перебувати на території цього об"єкту. Як тільки спаде спека, одразу співробітники МНС почнуть прибирати боєприпаси, і ми наведемо там такий же порядок, як у Новобогданівці. Треба відселити людей із Лозової, бо там можуть бути пожежі.  

— Арсенал у Лозовій додатково оточено міліцією та військовими, — відповідає Добкін. — Квартири для них є. Зараз шукають варіанти, куди переселити 15 родин, які без прописки жили в бараку біля складу.

Журналістів просять вийти. Радяться ще 1,5 год.

— Посилено патрулюємо ліси, — говорить після того Микола Шершун, 58 років, голова Держкомлісгоспу. — В нас 20 тисяч штат людей з лісової охорони та ще півтори тисячі тимчасових пожежних сторожів. Вони патрулюють із вишок. Також зробили мобільні групи, які постійно ходять у лісах. Цих людей ми знімаємо з робіт на складах. Забороняємо місцевим ходити у ліси, бо можуть розпалити вогнище чи недопалок кинути — і все загориться. Нашим людям простіше заборонити, ніж виховувати в них дбайливе ставлення до лісів.

Зараз ви читаєте новину «Держкомлісгосп патрулює ліси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути