Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2009 18:19

Депутатам не зменшили зарплату

Ще на початку березня народні депутати ухвалили постанову, якою вдвічі скоротили зарплати високопосадовцям, зокрема й собі. Вона мала діяти до кінця року. На цьому  зекономили б 60 млн грн.

Відповідно, у квітні народні обранці повинні були отримати в середньому по 7–8 тис. грн. Проте гроші їм нарахували повністю — по 14–17 тис. Депутати кажуть, у цьому винен уряд.

— Там і досі не прийняли відповідної постанови про скорочення зарплат. Якби зробили це, то ми б отримали вдвічі меншу зарплату, — говорить нардеп-"нунсівець" Тарас Стецьків, 44 роки. — Так що хай не розказують байок. Наша тарифна сітка й оклади прив"язані до окладів міністрів. І це регулюється виключно постановами уряду.

Міністр Кабміну Петро Крупко це заперечує. Мовляв, уряд 18 березня прийняв рішення вдвічі урізати зарплати всім міністрам, включаючи прем"єра. Отож, за його словами, вже з квітня прем"єрка отримує 16 тис. грн, а міністри вдвічі менше.

Щодо депутатських зарплат, то Крупко каже:

— Кабмін на це не впливає — не може ж він змінити закон "Про статус народних депутатів".

— Поки що нам усі привілеї залишили. Попросили тільки скоротити переговори по мобільному телефону, адже його нам теж оплачують, — визнає "бютівець" 44-річний Андрій Павловський.

Зараз ви читаєте новину «Депутатам не зменшили зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути