пʼятниця, 30 березня 2018 07:40

Справу Савченко влада використовує на свою користь

Автор: REUTERS
  Народний депутат Надія ­Савченко виступає в Шевченківському районному суді Києва 23 березня. Суд обрав їй запобіжний захід 59 днів арешту в СІЗО без права внесення ­застави
Народний депутат Надія ­Савченко виступає в Шевченківському районному суді Києва 23 березня. Суд обрав їй запобіжний захід 59 днів арешту в СІЗО без права внесення ­застави

— Під час виборів українці програють країну політикам і олігархам. Діяти треба на випередження. Я знаю, що робити. Прийде час — і я стану кандидатом у президенти. Але ваше рішення мені потрібне вже сьогодні, — говорить народний депутат 36-річна Надія Савченко у відеоролику, який транслюють на каналі NewsOne та в інтернеті.

Ролик запустили 22 березня, коли парламент зняв недоторканність із Савченко, дав згоду на її затримання й арешт. Зараз вона в слідчому ізоляторі. Підозрюють у підготовці теракту в центрі Києва та держперевороту.

— Серйозних негативних наслідків для влади справа Савченко не має і навряд чи матиме. Політичні еліти зітхнули з полегшенням. Бо вона була дратівливим фактором і для влади, і для багатьох опозиційних сил, — каже політолог 61-річний Вадим ­Карасьов.

— Тепер у передвиборчій президентській кампанії Порошенко зможе менше говорити про соціально-економічні проблеми, а більше — про патріотизм і безпеку. Це дає змогу переключити увагу виборця на виграшну для Петра Олексійовича стратегію боротьби з внутрішніми ворогами, агентами російських спецслужб, п'ятою колоною.

Адвокати напевне затягуватимуть слідство. До вироку суду Савченко зможе зареєструватися кандидатом у президенти. І боротися зі слідчого ізолятора.

— Справу Савченко влада використовує на свою користь, — говорить політолог 29-річний Микола Давидюк. — Ми тиждень не говоримо про антикорупційний суд, новий закон про вибори, зняття недоторканності з усіх народних депутатів. Замість цього тривають розмови про арешт Надії й планований нею теракт.

— Із Савченко все очевидно. Якщо щось плаває, як качка, бігає, як качка, літає, як качка, то це і є качка. Якщо людина виступає в інтересах ворога, робить прокремлівські заяви, зрозуміло, хто за нею стоїть, — говорить філософ 62-річний Ігор Лосєв.

— Влада серйозно зайнялася Савченко. Але є ще товариш Медведчук (лідер проросійського руху "Український вибір", кум Володимира Путіна. — ГПУ). Він у цих справах не остання людина.

Якби була нормальна верхівка, то п'ята колона вже сиділа б за ґратами. Натомість почувається комфортно. Політична еліта не дозволяє силовикам виконувати свою роботу, не спускає з ланцюга. Це було за всіх президентів. Тому і вважається, що всі питання можна перетерти, про все домовитися. Це — прокляття української політики.

Надію Савченко підозрюють у підготовці до насильницького повалення конституційного ладу та захопленні державної влади.

Її спільником називають Володимира Рубана, керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус". Його затримали під час ввезення зброї з ДНР, арештували на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Справу Савченко влада використовує на свою користь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути