Ексклюзиви
четвер, 30 вересня 2010 05:00

"Будемо, як кажуть, по живому різати. Дуже скоро"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Віце-прем’єр з економіки Сергій Тігіпко (ліворуч) та віце-прем’єр з питань агропромислового комплексу Віктор Слаута спілкуються під час засідання Комітету з економічних реформ в Адміністрації президента у вівторок
Віце-прем’єр з економіки Сергій Тігіпко (ліворуч) та віце-прем’єр з питань агропромислового комплексу Віктор Слаута спілкуються під час засідання Комітету з економічних реформ в Адміністрації президента у вівторок

"Привет, как прошла парт-конференция? Выдвинули кого надо?" — питає міністр палива та енергетики 51-річний Юрій Бойко в делегата з Миколаєва. Вони зустрілися в Адміністрації президента на розширеному засіданні комітету з економічних реформ.

— Как по нотам, — відказує той.

— Вы им НДС за два месяца перечислите, и вообще ничего не надо будет спрашивать, — додає нардеп-"регіонал" 56-річний Анатолій Кінах.

До зали заходить президент Віктор Янукович. За ним — прем"єр Микола Азаров, спікер Володимир Литвин та глава Адміністрації Сергій Льовочкін.

— Бізнес стикається з надмірними перевірками. Витрачає час не на нарощування робочих місць, а на спілкування з контролерами, — читає промову з місця на сцені 60-річний Віктор Янукович. — Підприємців обмежують у доступі до контрольних актів, за ознайомлення з якими вимагають плату.

Піднімає очі й починає говорити від себе:

— Хотів би звернутися до представників органів місцевого самоврядування та міністерств. Я чекаю від вас пропозицій про скорочення заступників. Не може у вас бути по сім-вісім заступників. Як кажуть, поки по-хорошому прошу. Якщо ви добровільно це не зробите, будемо, як кажуть, по живому різати. Дуже скоро.

До трибуни піднімається голова Держкомпідприємництва 51-річний Михайло Бродський. Критикує надмірну кількість платних послуг для підприємців:

Не хочу коментувати хворого "помаранчевого" шизофреніка

— Кожного дня виходять нові регуляторні акти. Ми одні скорочуємо, інші — вони запроваджують. Народний депутат Сергій Терьохін за 15 років наплодив всяких таких хитрих… Стаття така-то, пункт такий-то, запятая через то-то. Це коли він тверезий.

Янукович та присутні в залі сміються. Президент уважно слухає, повертається до нього усім корпусом.

— Ви не уявляєте, скільки вже собі ворогів нажили, — каже. — Ми вас від цієї інформації вберігаємо.

— Существуют поборы в виде официальных бланков, марок, голограмм, — переходить на російську Бродський. — Есть у нас такая структура "ЕДАПС", пан Грицак (Консорціум "ЄДАПС" виготовляє закордонні паспорти. Вважають, що його контролює "регіонал" Василь Грицак. — "ГПУ"). Ему все граждане страны платят миллиард долларов. За что — непонятно. Нигде в мире таких бланков нет. Я писал Могилеву (міністру внутрішніх справ. — "ГПУ") заявление по поводу угроз со стороны Грицака. Его вызывали на беседу и на этом все закончилось.

Пізніше Грицак відповів на репліку Бродського.

— Не хочу коментувати хворого "помаранчевого" шизофреніка, — каже 49-річний  Василь Грицак. — Я думаю, що президент через деякий час розбереться і зрозуміє, що такі люди, як Бродський, не можуть працювати управлінцями і не здатні генерувати здорові ідеї.

Зараз ви читаєте новину «"Будемо, як кажуть, по живому різати. Дуже скоро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути