пʼятниця, 21 липня 2017 07:55

Бойовики заявили про заснування "Малоросії"

— Ситуація зайшла в глухий кут. Україна не відбулася. Київський режим не в змозі припинити громадянську війну. Пропонуємо заснувати Малоросію, — говорить російською ватажок так званої Донецької народної республіки 41-річний Олександр Захарченко 18 липня.

Про створення "держави" оголосили представники ДНР, ЛНР і 19 регіонів України, а столицею обрали Донецьк, ідеться на сайті терористів "ДАН". У самопроголошеній ЛНР здивовані цією заявою. Така пропозиція їм не надходила, кажуть.

— Захарченко не політична фігура, а маріонетка. Він передає кремлівські послання, — говорить президент України Петро Порошенко, 51 рік.

— Це — збочена маячня, написана в Кремлі та озвучена рядженими клоунами. Вона свідчить про бажання московських "стратегів" відновити просування військової агресії на захід і втягнути в криваві жорна нові регіони України, — вважає секретар Ради нацбезпеки та оборони 53-річний Олександр Турчинов.

— Ця ініціатива не вписується в мінський процес. Скоріш за все, вона має відношення до інформаційної війни і не є предметом реальної політики, — заявив Борис Гризлов, 66 років. Представляє РФ на Мінських переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Захарченко подібного вигадати не міг. Рішення Кремля має низку причин та вимірів. Адміністративний — необхідність об'єднати два окупаційних анклави. "Республіки" створювали для короткого терміну використання. Потім вони — не дві, а значно більше — мали об'єднатися в одну "державу". Реальність підкорегувала плани, тому в окремих республіках більше немає потреби, — пише у "Фейсбуку" політолог Петро Олещук, 33 роки. — Ідеться про заміну правлячих еліт. Скоро всі справи там офіційно переберуть на себе "господарники" з російських регіонів і, можливо, кілька "регіоналів"-утікачів.

За три роки збагнули: воювати проти України під відвертими українофобськими гаслами — собі дорожче. Москва починає нову ідеологічну гру. Її смисл полягає у створенні "іншої України" — суверенної, але дружньої для Росії. Якщо це так, то слід очікувати шароварщини в Донецьку й Луганську. З бандурами, віночками та вусами Шевченка.

У політичному вимірі "декларація Захарченка" — це дзеркальне відображення мирних планів української влади. Мовляв, ми — за реінтеграцію. Але України до нас. Це спроба перехопити ініціативу, демонстрація "готовності домовлятися". А ще — виголошення формальних претензій на всю територію України".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики заявили про заснування "Малоросії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути