Ексклюзиви
вівторок, 26 березня 2019 07:35

Бойко із Медведчуком літали на переговори до Москви

— Фігури масштабу Бойка і Медведчука мають імунітет від покарання. Так повелося за президента Порошенка. Він демонструє немічність у протидії елітним зрадникам. Це фактично їхня легалізація, — каже політолог Михайло ­Басараб, 42 роки.

Так коментує зустріч 22 березня в Москві кандидата у президенти, колишнього "регіонала" 60-річного Юрія Бойка та кума Путіна 64-річного Віктора Медведчука із прем'єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

— Три роки тому Бойко побив Ляшка на погоджувальній раді парламенту. Бо той сказав, що Бойко літає до Москви отримувати вказівки. Тепер він цього не приховує, а навіть рекламує. І його не зупиняє ризик відповісти за державну зраду. СБУ мала б відкрити кримінальне провадження проти них обох, — говорить Басараб.

Перемовини у прямому ефірі транслюють телеканали "112 Україна" і "Ньюзван".

— Спасибо, Дмитрий Анатолиевич. Прежде всего хочу поблагодарить вас за то, что нашли время. Попросили о встрече с вами, потому что экономические отношения между Украиной и Россией крайне важны, — каже Бойко Медведєву. Зустрічаються в резиденції російського прем'єра "Горки" під Москвою. Поруч із Бойком у кріслі — Віктор Медведчук. Біля Медведєва — голова Газпрому Олексій Міллер. Обговорюють прямі поставки російського газу в Україну і газотранспортний консорціум.

У Службі безпеки України заявили, що у стислі терміни нададуть правову оцінку цьому візиту в Росію.

Юрія Бойка на виборах підтримує партія "Опозиційна платформа — За життя". Віктор Медведчук є головою політради партії. 8 лютого Генеральна прокуратура відкрила проти нього кримінальну справу за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та державну зраду.

— Таким заходом Кремль подає сигнал проросійському виборцю в Україні, говорить політолог Віктор Таран, 41 рік.

— Проросійський електорат розмитий між трьома кандидатами — Бойком, Вілкулом і Зеленським. Москва сподівається, що частина цих виборців пере­йдуть до Бойка. Це не дасть можливість йому піднятися вище четвертого місця в рейтингу. Але дозволить перейти психологічну позначку у 12 відсотків. В іншому випадку кремлівській пропаганді буде важко говорити, що ідею "русского мира" підтримує українське суспільство. Також це сигнал колишнім прихильникам "регіоналів", за кого голосувати на парламентських виборах у жовтні.

Медведчук і Бойко хочуть потрапити у Верховну Раду. Тому не буде дивним, якщо до осені обоє з'являться в компанії Путіна.

— Росія готова лояльно сприймати багатьох кандидатів, які будуть "договороспособными", — говорить колишній народний депутат 54-річний Тарас Чорновіл.

— Але вперше Кремль показав "свого" Бойка. На парламентські вибори Москва робить ставку на "Опозиційну платформу — За життя". Вливатиме в них по максимуму грошей.

За п'ять років Верховна Рада не внесла до Кримінального кодексу статтю про колаборанство (співпрацю з окупантом на шкоду власній країні. — ГПУ). Тепер пожинаємо нашу поступливість. Поява Медведчука і Бойка у Моск­ві — це плювок усім українцям.

Росіяни хочуть продавати газ дорожче

Україна купує газ дешевше, ніж росіяни пропонували Віктору Медведчукові у Москві, повідомили в Нафтогазі.

"Медведчук говорить про поставки газу за ціною 240–260 доларів за тисячу метрів кубічних. Ми купували на відкритих торгах в ЄС у березні за ціною в середньому 226 доларів. А на квітень ціна знизилася до 217. Крім того, Газпром боргує Нафтогазу 2,8 мільярда доларів компенсації", — йдеться у повідомленні компанії.

Торік Нафтогаз домігся $4,63 млрд компенсації за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. Гроші росіяни мають сплатити за результатами двох проваджень у Стокгольмському арбітражі.

Зараз ви читаєте новину «Бойко із Медведчуком літали на переговори до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути