вівторок, 24 червня 2008 18:22

Бійку із зятем Тимошенко міліціонери знімали на відео

Громадянин Великої Британії 39-річний Шон Карр — зять прем"єр-міністра Юлії Тимошенко — в понеділок увечері розповів про бійку із міліціонерами в Одесі. Вона сталася у п"ятницю ввечері, коли чоловік із дружиною Євгенією там відпочивали.

Карр говорить, що вони їхали на мотоциклі з міста до готелю "Немо", де поселилися. Він розташований на пляжі Ланжерон. Проїзд на автотранспорті туди заборонений. Але зять прем"єр-міністра знаків про обмеження руху не бачив.

— Друзі безперешкодно проїхали під аркою, — каже Карр. — А я, оскільки мій мотоцикл завеликий для такого маневру, під"їхав до шлагбаума.

Чоловік запевняє, що перед цим шлагбаум відкривали для якогось автобуса. Та й сам Шон удень проїжджав повз нього. Тому пояснив міліціонерам, що живе в готелі "Немо", й попросив пропустити. Ті у відповідь нібито почали лаятися і відмовили.

— Після того, як моя дружина зробила їм зауваження за грубість, один із них підійшов до мотоцикла і скинув Євгенію на землю та скрутив їй руки за спиною, — продовжує англієць. — За таких обставин я не міг діяти інакше, як стати на захист своєї дружини.

За словами Карра, потім міліціонери викрутили йому руки й одягли наручники. При цьому — травмували плечовий суглоб. Згодом наручники зняли. Шон і Євгенія поїхали до відділку, щоб написати скаргу на дії правоохоронців.

Міліціонерів після бійки із донькою та зятем прем"єр-міністра відразу доправили до відділку. Вони зняли побої.

Наступного дня Міністерство внутрішніх справ оприлюднило заяву. У ній йдеться про те, що правоохоронці перевищили службові повноваження. Хоча напередодні міліціонери заявляли, що від Шона та Євгенії було чути перегар і вони перші почали лаятися і битись.

При МВС створили комісію з розслідування бійки.

Міліціонери знімали конфлікт із зятем та донькою прем"єра на мобільні телефони. В одному відеоролику видно, як прапорщик підходить до мотоцикла. Чути розмову між ним, Шоном та Євгенією. Тоді Карр кидає у правоохоронця камінь і лається. Але в міліції говорять, що це відео вже стерли. Неофіційно дають зрозуміти, що за це добре заплатили.

Інший запис із мобільного показали по одеському телеканалу "АТВ". На ньому Шон сидить, прикутий наручниками до шлагбаума. Ролик за $100 тис. намагалися купити столичні канали. Однак гендиректор "АТВ" Ігор Димитрієв відмовився продавати його і заявив, що більше цей сюжет не показуватимуть.

В актах медичного огляду двох працівників внутрішніх військ — прапорщика Дмитра Осипенка й солдата Вадима Губського зазначено, що обидва отримали легкі тілесні ушкодження. Висновки датовані 21 червня і підписані лікарем.

У Губського судмедексперт зафіксував глибоку довгу подряпину на шиї, садна біля щелепи, синці на скроні й рани на кисті. Осипенка, за його словами, ударила в пах невідома. Єдиною жінкою в бійці була донька прем"єр-міністра Євгенія Тимошенко-Карр.

Зараз ви читаєте новину «Бійку із зятем Тимошенко міліціонери знімали на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути