четвер, 19 липня 2012 07:15

Азаров розповів про ріст економіки

Уряд підбив підсумки першого півріччя. Встановив, що валовий внутрішній продукт за цей час склав 2,5%, а виробництво сільськогосподарської продукції збільшилося на 7,4%.

— У цілому це позитивні показники, але є й напрямки, на які необхідно звернути особливу увагу, — говорить прем'єр 64-річний Микола Азаров. — Необхідно продовжувати рішучі кроки в напрямку дерегуляції, залучення інвестицій у будівництві. Ми повинні створити максимально сприятливі умови інвесторам. Адже незважаючи на прийнятий закон із дерегуляції в будівництві, місцеві органи влади продовжують стримувати своїми рішеннями і без того нелегкий процес інвестування.

Микола Азаров перебільшує здобутки уряду, вважає економіст 46-річний Борис Кушнірук:

— Зростання в промисловості за останні півроку склало 0,7 відсотка. Це досягли за рахунок того, що була холодна зима, тому відбувся ріст виробництва теплової та електричної енергії. Якщо прибрати цей фактор, то виявляється, що йде реальне падіння промисловості. Збільшення в аграрному секторі досягнуто через те, що цього року через погодні умови раніше почалися жнива. Але вже зараз зрозуміло, що врожай у нас буде меншим, аніж минулого року. Тому і тут буде падіння виробництва. Інвестор в Україну найближчим часом не піде через корупцію.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів про ріст економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути