четвер, 20 серпня 2009 07:03

Азаров побачив економіку на дні

На прес-конференцію у вівторок нардеп-"регіонал" 57-річний Віктор Слаута приїжджає заздалегідь. Чекає на однопартійця 61-річного Миколу Азарова на передньому пасажирському сидінні джипа-"тойоти". Опускає сонцезахисний козирок та длубається в носі. О 14.00, коли прес-конференція вже мала розпочатися, виходить із машини і йде до приміщення.

— А що, немає дядька старшого? — запитує в чергового про Азарова.

— Ще не приходив, — відказує той.

За кілька хвилин із двома помічниками заходить Азаров.

— Економіка України на дні, і це добре. Добре те, що вона стабілізувалася, — російською говорить колишній перший віце-прем"єр. — Можна було соломку підстелити, щоб падіння було менш збитковим. Але соломки не підстелили. І тому впали важко, із неприємними наслідками.

Каже, що так сталося через те, що уряд Юлії Тимошенко не користувався антикризовими програмами. А отримані від Міжнародного валютного фонду гроші в Україні не залишаються.

— Тимошенко за кордоном купує медичне обладнання для сільських фельдшерських пунктів на 10 мільярдів гривень. Хоча на потреби охорони здоров"я України на рік виділяється лише 4 мільярди, — продовжує Азаров. — Тому це передвиборні або корупційні технології.

— Такі самі схеми і в аграрній політиці, — доповнює його суржиком Слаута. — Купують молоковози в японців. Хоча в нас є Одеський завод, який може продати такі машини. Крім того, у нас зникають цілі галузі. Наприклад, 2004 року ми саджали мільйон гектарів цукрового буряка, а тепер — тільки 300 тисяч. Ми надсилаємо уряду пропозиції, але все дарма.

Зараз ви читаєте новину «Азаров побачив економіку на дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути