четвер, 27 червня 2013 00:00

"Асоціація звелася до визволення Тимошенко"

У Люксембурзі в понеділок відбулося засідання Ради з питань співробітництва Україна — Європейський Союз.

Мета — визначення порядку підготовки нашої держави до підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді цього року. Українська сторона пообіцяла ухвалити закон про прокуратуру, змінити суперечливі норми законодавства про референдум. Відмовилися проголосувати за Виборчий кодекс.

— Такі засідання є символічними, — вважає президент Центру європейських та трансатлантичних студій 50-річний Олексій Коломієць. Порядок денний асоціації давно звівся до одного пункту — визволення Юлії Тимошенко. Але так звані опозиціонери із "Батьківщини" не з'являлися в Харкові півтора місяця. Хоч у Яценюка повинна бути єдина функція: має поставити біля лікарні, де перебуває екс-прем'єр, намет і сидіти там. Тимошенко розуміє, що її кинули напризволяще. Однак якщо вона виїде за кордон, то навряд колись повернеться в Україну. Якщо так станеться, політичним діячем вона тут не буде.

— Якщо угоду не підпишуть, це буде крах зовнішньої політики Януковича. Він має скласти повноваження, — додає експерт. — Тоді в Україні мають відбутися нові вибори глави держави.

Зараз ви читаєте новину «"Асоціація звелася до визволення Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути