понеділок, 12 листопада 2007 18:28

Януковича дозволили питати лише про аварії

Учора 57-річний прем"єр Віктор Янукович терміново скликав журналістів. Мав розповісти про те, як долатимуть наслідки стихійного лиха у Чорному та Азовському морях.

Віктор Федорович на брифінг запізнюється. Його прес-секретар Денис Іванеско пояснює, що прем"єр обговорює ситуацію з іншими посадовцями. Двічі попереджає, щоб запитання ставили лише щодо цієї теми.

Заходить Янукович. Відкриває чорну течку, п"ять хвилин читає звіт про аварії. Розповідає, що у Керченську протоку витекло майже 7 тис. т сірки і 1,2 тис. т мазуту.

За день до цього президент Віктор Ющенко попросив прем"єра створити штаб для ліквідації аварії на морях та у знеструмлених областях.

— Ми постійно в цій ситуації тримали зв"язок із Віктором Андрійовичем, — говорить Янукович. — І дійшли висновків, що нам треба відпрацювати це питання з точки зору науки, фахівців і міжнародного досвіду.

Розповідає, що через ураган без світла залишилися понад 2 тис. населених пунктів. Каже, що цілодобово працює спеціальна комісія.

— Сьогодні 15 мільйонів гривень направлено в регіони, — говорить прем"єр. — Це перша допомога. Лише після того як ми отримаємо документальне підтвердження збитків, фінансуватимемо далі.

Прем"єр зазначає, що в Керченську протоку для збору мазуту направлені кораблі. Додає, що мазутна пляма рухається у бік Росії, Грузії або Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Януковича дозволили питати лише про аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути