середа, 31 жовтня 2007 17:53

Янукович згоден з Ющенком щодо ціни на газ

Янукович згоден з Ющенком щодо ціни на газ

Учорашнє засідання уряду почалося з 10-хвилинним  запізненням. Чекали всіх міністрів.

До зали заходить 51-річний глава Мін"юсту Олександр Лавринович. Спиною до нього стоять кілька журналісток. Міністр вітається.

— Что вы так подкрадываетесь? — підстрибує одна з них, у кофтині з глибоким декольте.

— Я й не знав, що ви такі лякливі, — ніяковіє Лавринович, поглядаючи на неї. Йде на своє місце.

Заходить прем"єр-міністр Віктор Янукович, 57 років. Каже, що приготував коротеньку доповідь — дістає стос паперів. Починає читати. Його виступ затягується на півгодини, хоча зазвичай триває 10–15 хв.

— Офіційна публікація результатів виборів підвела риску під питанням формування Верховної Ради, — каже Янукович. — Тобто найближчим часом парламент буде сформований і відновить свою роботу.

Толстоухов киває й підтакує

Розповідає, що жалкує за тим, що його уряд не встиг провести заплановані реформи.

— Гра на протиріччях та перетягування ков... ко... ковдри... — із третього разу вимовляє прем"єр. Переводить подих і продовжує читати: — ...із прицілом ще на одні вибори можуть стати фатальними для економіки.

Міністри слухають його, дивлячись у столи. Янукович критикує керівників місцевих адміністрацій. Міністр Кабміну Анатолій Толстоухов киває й підтакує.

— Вони дивляться на Київ і кажуть, щоб ми розбиралися тут, а вони будуть розбиратися там! — Янукович підвищує голос і гупає кулаком по столу. — У нас кожен працює як хоче? Так?

Потім починає читати про ситуацію щодо підвищення цін. Наголошує, що в п"ятницю вони з президентом проведуть нараду з цього приводу. Потім наказує міністру палива й енергетики Юрієві Бойку за тиждень-півтора вирішити питання з ціною газу на наступний рік. Згадує про попередні розмови бізнесменів і каже, що вартість газу може зрости до $190.

— Усі ми чули виступ президента, де він висловив свою позицію. Я її підтримую. Ця ціна несприятлива для України, — говорить прем"єр-міністр і повторює побажання президента: — За нашими розрахунками вона не повинна бути вищою за 150–160 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович згоден з Ющенком щодо ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути