вівторок, 30 жовтня 2012 05:30

"Як узнали, що кум голосує за "Регіони", на весілля не позвали"

Автор: фото: Анна УСІК
  Олег і Ольга Кривоспицькі з Луцька заходять у РАГС. Молодята розписалися у день виборів, 28 жовтня. Їхні гості з інших міст України через весілля не змогли проголосувати
Олег і Ольга Кривоспицькі з Луцька заходять у РАГС. Молодята розписалися у день виборів, 28 жовтня. Їхні гості з інших міст України через весілля не змогли проголосувати

— Дату весілля ми ще півроку тому призначили. На заручинах ніхто й не подумав, що на вибори свадьбу гуляти будемо, — каже 45-річна Валентина Захарченко. Вона — хрещена нареченої Ірини. Чекає на молодят перед церемонією.

У неділю, 28 жовтня, в Луцькому РАЦСі розписувалися 10 пар. У цьому ж приміщенні працює виборча дільниця №071086.

— Про вибори згадали, як копчену рибу на базарі замовляли, — продовжує Валентина Іванівна. — Хазяїн точки як почув, що рибу доставити на 28 число, то сказав: "Що ж ви своїх гостей так підставляєте? Коли ж вони проголосувати встигнуть?". Потім жениху запропонували за 500 гривень спостерігачем працювати. Він віджартовувався: "Ну якщо мене хтось у загсі підмінить, то я согласний". Як почали всіх гостей запрошувати, то кожен другий питав: а голосувати як будемо? До чи після загсу? Хрещений уранці на вибори аж у Ківерцівський район їздив, а дядя Міша відправив дружину за короваєм, а сам у школу на вибори пішов. А от гості з Чернігова проголосувати не зможуть. Вони ще вчора на ніч приїхали в Луцьк. Шкода, що відкріпних талонів не дають.

Я після першого столу, доки молодьож танцюватиме, збігаю проголосую. Хочу за Тягнибока. Діти мріють, щоб "Свобода" пройшла. На роботі директор просив голосувати за Королевську. Але хто зна, чи це не другий Тігіпко. Я за нього голосувала 2010-го, а він до Януковича переметнувся.

— У нас половина гостей за "Свободу", половина — за Об'єднану опозицію. Ще осіб зо 20 — за Кличка, — розповідає Петро Захарченко, чоловік Валентини Іванівни. — Щоб не сварилися і не спорили, хто виграє, рішили розсадити їх за різні столи. У нас у родині нема людей, які за "Регіонів" або комуністів голосують. Таких родичів нікому не побажаєш. Батьки молодого як узнали, що кум голосує за "Регіони", то на весілля не позвали.

— Петя, ну що ти таке говориш? — дружина шарпає його за рукав шкірянки. — Це ж надрукують. Свати, як прочитають або почують, то обідяться.

У кабінет для реєстрації шлюбу паспорти несуть наречені Лілія і Віталій Нінічук.

— А наші молоді на вибори після загсу підуть. То буде їхній перший спільний вибір, — каже дружка Ольга, 23 роки. — Наречена піде в білій сукні.

Під парасолею на іншу пару молодят чекають їхня тітка Олеся Давидюк із чоловіком Миколою.

— Я сестру вмовляла, щоб на вибори весілля не робили, — згадує Олеся Іванівна. — Ми старшого сина женили на президентські вибори 21 листопада 2004-го. Святкували в ресторані. Там на всіх стінах плазми висіли. У вісім вечора половина гостей закомандувала телевізори включити. Як почули, що Янукович виграв, уже ніхто не танцював. За 2 години з горя випили три ящика горілки. Молоді через чотири дні на революцію в Київ поїхали.

Зараз ви читаєте новину «"Як узнали, що кум голосує за "Регіони", на весілля не позвали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути