понеділок, 23 квітня 2007 17:39

Яценюкові соромно за зарплату його підлеглих

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, 32 роки, пообіцяв студентам, що до кінця року вони отримуватимуть безплатні візи до Євросоюзу. Про це він сказав під час лекції в Інституті міжнародних відносин.

— Ми сподіваємося, що 18 червня Україна таки підпише з Європейським Союзом угоду про спрощення візового режиму, — каже міністр.

Через приїзд Яценюка скасовують заняття. Студенти збираються в малій залі інституту. Біля виходу стоїть директор інституту Леонід Губерський. Поглядає на годинник.

У залі збираються студенти. Кому не вистачило місця, стають у проході. Губерський та Яценюк піднімаються до президії.

Міністр каже невелике вступне слово, потім  студенти починають ставити йому запитання. В основному цікавляться працевлаштуванням у Міністерстві закордонних справ. Дехто — зовнішньою політикою України. Одна зі студенток запитує російською, чи багато випускників Інституту міжнародних відносин працює у міністерстві.

— Для вас место уже есть — в первом территориальном департаменте, потому что он занимается Российской Федерацией. Вы отлично разговариваете на русском, — усміхається Яценюк.

У залі аплодують. Яценюк каже, що не робитиме у міністерстві серйозних змін.

Але Яценюка турбує зарплата підлеглих.

— Не може дипломат сидіти і думати, як прогодувати сім"ю, — говорить міністр. — І коли мова заходить про те, що дипломат заробляє 400 доларів... Вибачте, мені соромно за таку зовнішню політику і за таке зовнішньо-політичне міністерство.

Зараз ви читаєте новину «Яценюкові соромно за зарплату його підлеглих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути