понеділок, 06 жовтня 2008 17:57

Яценюка фінансуватимуть Пінчук, Гайдук та Ахметов

Вихідними в Чернівцях голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк підтвердив, що збирається створювати партію.

— Я не хочу, щоб це був політичний проект у формі акціонерного співтовариства, — запевняє він.

Назву майбутньої партії Яценюк поки що не оприлюднює. Обіцяє присутність у ній людей, які ще не працювали у Верховній Раді.

Спікер збирається брати участь у дострокових виборах. Для цього партія має існувати не менше року. Яценюк припускає, що створить блок з іншими партіями. Політологи говорять: може йтися про його союз із Віталієм Кличком та Сергієм Тігіпком. Коли останній очолював 2003 року Нацбанк, Арсеній Яценюк працював у нього першим заступником.

У політикумі подейкують, що до створення партії Яценюка приєднався депутат Київради Дмитро Андрієвський від Блоку Кличка. У серпні він очолив Українську селянську демократичну партію. Два тижні тому Андрієвський заявив, що незабаром проведе з"їзд і перейменує УСДП.

— Андрієвський уже "проколювався" із Кличком, зокрема 2006-го вони не пройшли до парламенту з блоком "Пора-ПРП". Партією Яценюка займаються серйозніші менеджери, такі як Тігіпко, — каже директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 53 роки. — Задіяні там гроші мільярдерів Віктора Пінчука, Віталія Гайдука, Ріната Ахметова, того ж Тігіпка.

Він переконує, що ці великі бізнесмени хочуть мати вплив на фракцію Яценюка. Наприклад, під час створення коаліції.

— Яценюк діє поступово: спочатку зайде у Верховну Раду з гарним результатом. Потім Віктор Ющенко вдруге стане президентом на п"ять років, а на наступні президентські вибори вже вийде Яценюк, — додає Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Яценюка фінансуватимуть Пінчук, Гайдук та Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути