пʼятниця, 29 жовтня 2010 02:23

Яценюк взяв у список сина "регіонала"

Син губернатора Київщини "регіонала" Анатолія Присяжнюка балотується до Київської облради від партії Арсенія Яценюка "Фронт змін". 28-річний Олександр Присяжнюк — під п'ятим номером у виборчому списку.

— Це свідчення того, що Яценюк не може претендувати на роль стовідсоткової опозиції, — коментує політолог 33-річний Михайло Басараб. — Яценюк — це такий собі певний муляж опозиції, бо не може на повну протистояти сьогоднішній владі і боротися проти неї. Яценюк користується певною підтримкою в українському суспільстві. Вона вимірюється близько 5 відсотками електорального рейтингу. У нього надзвичайно високі шанси потрапити до Київоблради, тому Партія регіонів зацікавлена в розширенні там свого впливу за рахунок ще однієї фракції. Така ж ситуація з "Сильною Україною". Наприклад, представник Партії регіонів Олексій Радзієвський балотується від партії Тігіпка на посаду міського голови Дрогобича Львівської області. Це робиться для використання політичного бренду, який значно краще сприймається виборцями.

Олександр Присяжнюк з 2007 року був помічником Арсенія Яценюка, коли той працював міністром закордонних справ, головою Верховної Ради, нардепом. До того Присяжнюк-молодший займався спортивними танцями й чотири рази ставав чемпіоном світу. Кажуть, до роботи з Яценюком у МЗС у нього була юридична фірма. В інтернеті є інформація, що Присяжнюк їздить на БМВ, користується елітним телефоном "Верту", одяг купує за кордоном.

Присутність членів однієї сім'ї в таборах різних політичних сил непоодинока. Нардеп-"регіонал" Григорій Калетнік є батьком нардепа-комуніста, голови Держмитниці Ігоря Калєтніка. Свого часу син "регіоналки", секретаря Ради нацбезпеки й оборони Раїси Богатирьової був членом партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка. Ігор Богатирьов до вересня очолював Донецьку обласну організацію. Олексій Гончаренко, прийомний син голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, цього року мав боротися з батьком за посаду мера Одеси. Але зняв свою кандидатуру. В березні Віра Ульянченко ледь не позбулася посади голови політради "Нашої України" через призначення її чоловіка Віктора Івченка заступником міністра освіти Дмитра Табачника.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк взяв у список сина "регіонала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути