понеділок, 06 квітня 2009 18:36

Яценюк піде на президентські вибори

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Яценюк стане одним із наймолодших  президентів у світі, якщо переможе
Яценюк стане одним із наймолодших президентів у світі, якщо переможе

— Залишилося дочекатися 35 років і оголосити про похід на президентські вибори, — заявив у неділю народний депутат від "Нашої України — Народної самооборони" Арсеній Яценюк. Нині йому 34, день народження — 22 травня. За Конституцією брати участь у виборах глави держави можуть особи, що досягли 35-річного віку.

Зараз екс-спікер у трійці фаворитів. Найвищий рейтинг має лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Друга — прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

Якщо Яценюк переможе, то стане одним із наймолодших президентів у світі. Тимчасовому главі Мадагаскару Андрі Радзуеліну — 34. Владу він здобув у березні внаслідок військового перевороту й усунення попереднього президента. У Європі наймолодший глава держави — президент Грузії 41-річний Михаїл Саакашвілі.

— У Яценюка є реальні шанси очолити країну, — каже політолог Михайло Басараб, 32 роки. — Якщо рейтинг Тимошенко і далі падатиме, він може вийти до другого туру й поборотися з Віктором Януковичем.

Басараб вважає: на руку екс-спікеру може бути його молодість та некатегоричність заяв. А заважатимуть контакти із представниками великого бізнесу. Саме це в пропаганді проти Яценюка використовує Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк піде на президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути