вівторок, 25 квітня 2017 05:31

"Жінка знайшла в машині волосину й почала бити чоловіка"

Автор: фото надане Юлією Кириленко
  Юлія Кириленко (ліворуч)  та Марина Дігтяр подорожували автостопом із Полтави до білоруської столиці Мінська. У дорозі змінили десять автівок
Юлія Кириленко (ліворуч) та Марина Дігтяр подорожували автостопом із Полтави до білоруської столиці Мінська. У дорозі змінили десять автівок

— Моя подруга теж трохи авантюристка. Тому погодилася на подорож, — розповідає Юлія Кириленко, 22 роки. З подругою 21-річною Мариною Дігтяр добралися автостопом із Полтави до Мінська. Так само приїхали назад. Подолали 2 тис. км.

Із Юлією зустрічаємося на автобусній зупинці. Вона — невисока, у джинсах. Тримає портфель. Усміхається.

— Взяли з собою лоток картоплі, салат і воду. У гаманці — 300 гривень і 10 доларів. Тим, хто підвозив, не платили. Говорили лише: "Дякую, до побачення", — каже Юлія. — Батькам не призналася, куди їду. Думали, що гуляю в знайомих у Глобино (райцентр на Полтавщині. — ГПУ), і там поганий зв'язок.

Першу машину чекали п'ять хвилин на шосе Харків—Київ поблизу автовокзалу в Полтаві. Зупинилася легковушка. Водію потрібна була людина, яка розважатиме, щоб не заснути. Прийшлося вигадувати на ходу історії. Він усю дорогу розповідав про своїх колишніх і ревниву жінку, яка постійно обнюхувала його машину. Одного разу знайшла волосину й почала бити його.

Довіз нас до Києва. Квартиру для ночівлі знайшла через каучсерфінг (сайт, де люди пропонують житло туристам задарма. — ГПУ). Зв'язалися з хазяїнами телефоном. Це була подружня пара років по 35. Чомусь називали себе Феєю і Робін Гудом. Дивакуваті. На роботу могли не піти, коли душа не хотіла.

У квартирі були тільки живі квіти та розкладені по кімнатах соснові шишки. На холодильнику висів великий листок, на якому гості писали відгуки.

Органічне сміття не викидали, а закопували у дворі біля під'їзду. Гостей годували йогуртами, кашами, фруктами. На удачу подарували свічку з медового воску.

Заходимо з Юлією в магазин взяти щось попити. Шукаємо вільну лавочку в парку.

— З Києва до Мінська їхали 15 годин. Підібрав водій вантажівки з посудом. У нього розміняли долари на білоруські рублі. Було незвично, що все у мільйонах, — продовжує. — Висадив нас на окраїні столиці о 4:00. Побачили лавки в дворі. Поїли на них і чекали, доки відкриється метро. В електричці нас вирубило на сон. Дві години їздили до кінцевої зупинки й назад.

Коли вийшли в місто, найперше побачили пам'ятник Леніну з великою головою на однойменній площі. Сам він — із міді, ніс — натертий, аж блищить. Люди торкаються його на щастя. Леніни там усюди.

В Мінську домовлялися зустрітися з хлопцем, із яким познайомилися в інтернеті. Але його не відпустили з армії. Тому написали в соціальний мережі, щоб хтось показав нам місто. Погодився чоловік, який приїхав із Москви автостопом. Удома не живе, постійно десь тусить. Існує на гроші, які заробляє на вулиці грою на гітарі.

На ніч нас узяв Сергій. Він знімав кімнату з якоюсь 30-річною жінкою. Як готували їсти, вона зайшла в кухню і сказала: "О-о-о! Хохлушечки приехали к нам?" Ледь не врізала їй. Ще запитала, де сало. Наче ми його з собою в рюкзаках возимо.

Коли поверталися в Україну, машину чекали дві години. Підійшли до чоловіка на заправці, щоб узяв із собою. Запитав, чи не боїмося. Пожартували, що маємо як зброю пластмасову виделку.

Довіз нас до Бобруйська за 100 кілометрів. У подруги заболів шлунок. Сіла біля траси й заплакала. Водії не ставали. Зупинився далекобійник.

Кордон переходили пішки. Собаки почули запах цигарок у моєму рюкзаку. Прикордонники почали все з нього діставати, кажуть: "Если есть сигареты, значит должны быть и наркотики, ищите получше!" Зламали в рюкзаку замок.

У нас залишалися тільки гривні. Тому зраділи, коли побачили український магазин. Купили плавлений сир і печиво.

Подорож Юлії та Марини зайняла чотири доби. Поміняли 10 автівок.

Зараз ви читаєте новину «"Жінка знайшла в машині волосину й почала бити чоловіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути