Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2008 17:56

"Жінка уперіщила Філю битим валянком по голові"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Мене зацікавила розповідь Євгенії з Рівненської області про чоловіка-п"яницю. Хочу розповісти подібну.

Коли добре вип"є, чоловік втрачає контроль над собою. Випадок був у селі Буян Макарівського району в 1960-ті роки. На залізничній станції бригада з восьми чоловік вантажили ліс-кругляк у вагони за допомогою канатів. Після роботи вантажники вимагали могорич — п"ять пляшок "Московської" чи 3-літровий балон самогону.

Серед вантажників був чоловік Пилип, якого всі звали по-простому Філя. Після розпитого могорича він втратив над собою контроль. Прийшов додому, ухопив сокиру й почав кричати: "Усіх спалю! Усіх порубаю!" Двійко дітей із переляку повтікало хто куди. Дружина побігла до куми за порадою.

Повернулися надвечір. Пилип спав посеред хати. Вирішили чоловіка провчити. Жінки зв"язали йому руки й ноги мотузками і залишили самого в хаті до ранку.

Вранці прийшли знову. Чоловік уже прокинувся. Вовтузиться на підлозі, а піднятися не може.

— Ганнусю, люба, — просить він дружину, — розв"яжи, я більше не буду.

— Скільки ти нас будеш мучити, іроде? Скільки ти з нас крові попив і нервів попсував? — відповідає вона, крутячи сокиру йому перед носом. — Вирішила: відсиджу в тюрмі, а тебе негіднику, зарубаю!

Після цього обійшла його ззаду та як уперіщить битим валянком по голові. Філя тільки зойкнув. А Ганна з кумою вибігли з хати.

Через годину заходять. У хаті сморід, наче у вбиральні. Філя лежить жовтий, як віск. Розв"язала його дружина й каже: "Іди, мерзотнику, до струмка, усе випери й сам вимийся, бо до хати не впущу!".

З того часу Філя спиртного й краплі до рота не брав. Так дружина вилікувала свого чоловіка від оковитої. А сам Філя став уникати застілля".

Листа надіслав О.М. Вишняк із м. Фастів на Київщині.

Зараз ви читаєте новину «"Жінка уперіщила Філю битим валянком по голові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути