пʼятниця, 13 вересня 2013 07:15

Збирався лягати на операцію

3 вересня помер 59-річний Володимир Невмитий, заступник гендиректора Одеського обласного радіо. Був родом із села Тарасівка Звенигородського району Черкащини.

— Місяць тому приїздив сюди з братом, — згадує голова сільської ради 54-річна Раїса Недоступ. — Став худий, казав, буде лягати на операцію. Здалося, наче прощається. Ходив по селу, прийшов у сільраду. Подарував шкільному музею картину. Її намалював брат Володимира — Василь. Він художник.

Просив не говорити про причини смерті.

— Зовні був спокійний, а в душі багато тримав. Мабуть, це прискорило відхід. Залишався писати у кабінеті, коли всі розходилися по домах, — розповідає заступник Невмитого 48-річний Геннадій Степаненко.

Володимир Ілліч був найстарший серед трьох братів. У нього залишилися дружина, донька і двоє синів.

5 вересня на 96-му році життя в Німеччині помер Рохус Міш — останній свідок смерті Гітлера і його особистий охоронець. Служив у фюрера з 1940-го до 1945 року. Зокрема відповідав на дзвінки, був кур'єром. Провів дев'ять років у радянських концтаборах. 2008-го опублікував мемуари про службу в Гітлера "Останній свідок". Називав його шефом.

У Франції 3 вересня померла мати покійного олігарха Бориса Березовського — Анна Гельман. Їй було 88 років. По батькові — єврейка, також мала польське, українське й італійське коріння. Її чоловік, інженер-будівельник із Томська Абрам Березовський, помер 34 роки тому. Працювала старшим лаборантом в Інституті педіатрії СРСР. Після еміграції сина до Великої Британії 2000-го залишила Росію. Бачилися рідко. Він не приїздив до Франції, де його могли переслідувати. Березовський казав, що мати переживає за нього і просить помиритися з "Вовою" — президентом Росії Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Збирався лягати на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути