Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 00:00

Загинули двоє морських піхотинців

10 жовтня від кульово­го поранення в шию загинув 22-річний Юрій Волк, старший матрос 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського. Бригада воює в Донецькій області на південь від Докучаєвська.

Юрій родом із села Себине Новоодеського району Миколаївської області. Призваний на строкову службу наприкінці жовтня 2017 року. Згодом підписав контракт. Із багатодітної сім'ї, залишилися батьки й сім сестер і братів.

11 жовтня в Дніпрі в обласній клінічній лікарні ім. Мечникова від поранення помер 33-річний В'яче­слав Кубрак, псевдо "Куля". Підірвався на невстановленому мінному пристрої 8 жовтня.

Командував інженерно-саперним взводом у 36-й окремій бригаді морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського. До війни був миротворцем на Балканах, служив у Криму до анексії півострова Росією. На Донбасі воював із весни 2014 року.

У червні 2015-го один із перших нагороджений недержавною нагородою — орденом Народний Герой України. Тоді служив старшиною роти 2-го батальйону у 95-й десантно-штурмовій бригаді.

У бійця залишилася дружина. Побралися 11 липня цього року — за три місяці до смерті.

— Мій Славік був янголом. Чесний, добрий, надійний, — каже Анастасія. — Дякую від себе і родини всім, хто боровся за життя В'ячеслава, хто молився, бажав одужання. Не судилося.

Зараз ви читаєте новину «Загинули двоє морських піхотинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути