пʼятниця, 20 липня 2018 05:50

"Заборгував мені 70 тисяч гривень, а заяву на звільнення підписувати не хоче"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Доньці Яні 32 роки, але заміж не вийшла, — пише Надія з Полтавщини. — З роботою має проб­леми. Хоче поїхати на заробітки в Німеччину. Ми з батьком не проти. Та чи допоможе їй це налагодити особисте життя?"

Вкладає в конверт фото брюнетки в червоному гольфі. Вона стоїть біля вікна. За спиною на стіні — картина із зображенням лева. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник.

— Яна не знайде собі пару серед чоловіків, які зараз оточують її. Поїздка за кордон теж не виправдає сподівань. Проте дозволить заробити гроші, щоб в Україні придбати житло. Свою половинку зустріне серед заробітчан. Дорожні знайомства виявляться не випадковими.

"Хочу звільнитися з роботи, але дружина відмовляє, — пише 34-річний Андрій з Рівного. — Начальник заборгував мені 70 тисяч гривень, а заяву на звільнення підписувати не хоче. Вісім місяців не отримую зарплату. Пішов до суду. Щоб виграти справу проти фірми, треба хороший адвокат. Жінка боїться ризикувати — гроші з сімейних заощаджень не дає. Планую восени махнути до Польщі. Маємо трьох дітей. Нема за що зібрати їх за літо до школи. Оксана просить не звільнятися, бо кращої посади з неповною вищою освітою мені не знайти. Боюся, що скоро жінка покине мене. Від двох співробітників дружини пішли".

Біоенергетик запалює три свічки. Кладе долоню на фото подружжя. Рудоволоса жінка в шифоновій блузі обіймає високого вусаня в сонцезахисних окулярах.

— Дружина не покине. Але чвари на деякий час пригасять ваші почуття. Звільнення — найкращий спосіб зберегти нерви й забрати заборговані гроші через суд. Фірма працюватиме ще кілька місяців. Власники вже готують її до продажу. Збувають обладнання й автомобілі. Якщо затягнете, вимагати борг не буде в кого.

"Влітку торік до нас у хату зайшов чорний кіт, — розповідає в листі вінничанка Оксана Анатоліївна, 54 роки. — Злякалася. У нас котів немає й по сусідству ніхто чорного не тримає. Чий він і звідки прибився, не маю поняття. Нагодували. До вечора він зник із подвір'я й більше не повертався. За тиждень хтось підпалив нашу теплицю. За два — отримала повідомлення з-за кордону, що важко захворіла моя зведена сестра. Це був тільки початок. Неприємності посипалися одна за одною".

— Думаєте, що всьому виною чорний кіт. Не в тварині річ. Неприємності — результат ваших ходінь до магів і ворожок. Досить намагатися приворотом повернути в сім'ю колишнього чоловіка. Залиште його нову родину в спокої. До вас бумерангом повертають прокльони, що посилаєте на його дітей від другого шлюбу. Час схаменутися. Що бажаєте іншим людям, повернеться до вас сторицею. Змиріться з розлученням. Помоліться за здоров'я ворогів, відпустіть образи й почніть нове життя. Пару може скласти той, хто з вами в горі і в радості. Придивіться до чоловіка, який кілька років не дає вам проходу.

"14 років намагаюся купити будинок, але все марно, — пише хмельничанка 40-річна Любов. — Одні люди взяли нас до себе квартирантами. Обіцяли, що згодом будинок буде наш. Ми поробили ремонти, а вони нас виселили. Продали дім іншим людям. Зараз поселилися в одну хату. Хочеться обжити, але чи господарі захочуть продати її нам. Роки йдуть, а свого кутка не маємо. Планую поїхати на заробітки".

— Бажання розбагатіти в іншій країні не виправдає ваших сподівань. Роботу пропонуватимуть аферисти. Знайомі, які заохочують до поїздки, кинуть на гроші. Обживатися в новому помешканні теж не раджу. Дім дістанеться іншим людям. Ви ж придбаєте оселю в тих, хто подасться жити за океан. Ціна буде привабливою, бо продавці поспішатимуть збути своє майно.

"Маю двох доньок 36 і 32 років, — пише Антоніна з Полтави. — Обидві розлучені. Старша Євгенія знову зійшлася з колишнім чоловіком. Із-за нього мала великі борги, що довелося віддавати нам з батьком. А це більш як 200 тисяч гривень. Мусили продати автомобіль. У тата через це з'явилися проблеми з серцем. Звідки борги, донька не каже. Коли Женя помирилася з Сергієм, нам не зізналася — дурила. Молодша Марина була в цивільному шлюбі, але не могла завагітніти. Через 6 років чоловік її покинув. Повернувся до колишньої дружини. Зараз донька живе з іншим. Хоче стати мамою, але лікарі розводять руками".

— Євгенії слід остерігатися чоловіка, який уже раз звалив на неї непідйомний борг. Старша донька до кінця року завагітніє. Бабусею зробить вас двічі. Молодшій — час спробувати штучне запліднення. Декілька тижнів лежатиме на збереженні. Вагітність буде з ускладненнями. Перед пологами чоловік запропонує узаконити стосунки, щоб дитя народилося в шлюбі.

"Мій чоловік Федір — полковник у відставці, — розповідає в листі Галина із Закарпатської області. — 26 років стоїть у черзі на житло. Думає взяти грошову компенсацію. Чи отримає квартиру найближчим часом?"

Біоенергетик заплющує очі й сканує паспортне фото Федора. Він у зеленій сорочці.

— На обіцяне житло доведеться чекати не один рік. Будинок для військових закінчать зводити за кілька років через постійні проблеми з фінансуванням. Хочете мати дах над головою — візьміть справу у свої руки. Грошова компенсація прискорить бажання бути господарем у власному домі. Віддавати кошти нечесним на руку забудовникам не слід. Довести до ладу розпочату справу не зможуть. Не довіряйте тим, хто багато обіцяє. Придбаєте омріяні квадратні метри вже за рік.

Зараз ви читаєте новину «"Заборгував мені 70 тисяч гривень, а заяву на звільнення підписувати не хоче"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути