четвер, 19 серпня 2010 18:54

За комп"ютером дитина не розвивається фізично

Комп"ютерні ігри негативно впливають на дітей. А вуличні — позитивно. Так вважає псих олог із Черкас Валентина Бабенко, 35 років:

— Учені довели, що стрілялки, стратегії, гонки стимулюють ділянки головного мозку, які відповідають за зір і рух. Решта ділянок майже не задіяні. Гра має формувати поведінку, тренувати пам"ять, емоції. А за комп"ютером дитина не розвивається фізично.

Деякі комп"ютерні ігри взагалі позбавлені сенсу — приміром, садити капусту на фермі. Виграє той, хто довше просидить перед екраном.

— Я би назвала цю гру ще лояльною. Подивіться на решту: учать битися, стріляти, атакувати. Гонки — гасати без розбору. У дитини складається враження, що це нормально — переганяти, вбивати, завойовувати. Такі ігри викликають агресію, відчуття, що це круто — перестріляти ворогів.

Дитині не варто грати на комп"ютері взагалі?

— Треба обмежити час таких розваг. Нехай це буде година-півтори. Решту часу дитина має дружити з однолітками, бути на свіжому повітрі.

У чому перевага вуличних ігор?

— Дитина вчиться бути в колективі, спілкуватися, правильно поводитися. Задавака — отримає по носі, поділився солодощами — дітвора потягнеться до тебе. Скривдили — значить буде вчитися давати здачі. Це прості навички, які дитина буде застосовувати все життя. Їх неможливо зімітувати в комп"ютерній грі.

Зараз ви читаєте новину «За комп"ютером дитина не розвивається фізично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути