Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 18:28

За 800 мільйонів донька Кучми купила маєток у Лондоні

Донька екс-президента України Леоніда Кучми, 37-річна Олена Франчук, стала власницею найдорожчого маєтку в Лондоні. П"ятиповерховий будинок по вул. Апер Філімор Ґаденс, N17 обійшовся їй у 80 млн фунтів стерлінгів (понад 800 млн грн). Про це написала британська газета "Івнінґ Стандард".

У будинку є дев"ять спалень, дві їдальні, сім ванних кімнат, ліфт на вісім персон, басейн, спортзал і сауна. Освітлення — комп"ютеризоване. Є гараж на три авто, сполучений із особняком підземним тунелем, японський сад із водоспадом. Загальна площа маєтку — понад 2 тис. кв. м.

Із 1941 по 1997 роки в ньому діяла школа для дівчаток. Позаторік віллу придбала компанія, що займається елітною нерухомістю. На відбудову витратили понад 10 млн фунтів. Завершити ремонт мають цьогоріч у квітні.

— Королева Англії не може собі робити такі подарунки, — каже "ГПУ" нардеп-"нашоукраїнець" Юрій Кармазін. — А наші олігархи забавляються. За одне покоління заробляють на такі розваги.

— Майже всі наші політики мають особняки за кордоном. Мені кілька разів показували маєтки, які українці купували за величезні суми, — розповідає "ГПУ" один із політтехнологів. Просить не називати його імені. — Та не знаю, чи можна цим розповідям вірити. У Лондоні мене водили до помістя однієї пані, яка нині керує урядом. Віктор Медведчук має особняки в Берліні та на Кіпрі.

Олена Франчук очолює фонд "АнтиСНІД". Раніше дев"ять років працювала заступником директора з маркетингу компанії мобільного зв"язку "Київстар". Вона — дружина бізнесмена Віктора Пінчука, статки якого оцінюють у $10,5 млрд. Від першого шлюбу, з сином екс-прем"єр-міністра Криму Ігорем Франчуком, Олена виховує 16-річного сина Романа. Із Пінчуком у неї є донька — 4-річна Катерина.

До Олени Франчук найдорожчий будинок у Лондоні придбав індійський підприємець 56-річний Лакшмі Міттал — власник металургійної компанії "Міттал Стіл" та комбінату "Криворіжсталь". Він заплатив за особняк 67 млн фунтів. У ньому є кілька турецьких лазень, бальна зала і басейн, інкрустований діамантами.

Найдорожчий будинок у світі розташований в американській  Каліфорнії. Юрист із США Леонард Росс заплатив за нього $165 млн. У маєтку є 29 спальних кімнат, кінотеатр та нічний клуб, навколо — три басейни та кілька тенісних кортів.


В Абрамовича в Англії п"ять будинків і чотири квартири

Раніше найдорожчу нерухомість у британській столиці скуповували  російські бізнесмени. Власник футбольного клубу "Челсі" 41-річний Роман Абрамович за кілька років витратив понад 50 млн фунтів на чотири будинки та чотири квартири у Лондоні. Йому також належить помістя у Західному Суссексі вартістю 18 млн фунтів.
Російський олігарх 40-річний Олег Дерипаска володіє особняком у Лондоні вартістю 25 млн фунтів. А Борис Березовський, 62 роки, купив маєток у графстві Сарей за 10 млн фунтів.

Зараз ви читаєте новину «За 800 мільйонів донька Кучми купила маєток у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути