Ексклюзиви
пʼятниця, 16 червня 2017 05:40

"З Тамарою гуляло півсела. А син надумав на ній женитися"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"У березні мати розповіла, що батько мені не рідний, — пише тернополянка Оксана, 26 років. — Вона вийшла заміж вагітною. Все життя тримала це в таємниці, аби не образити тата. А після його смерті зізналася, що завагітніла від однокурсника Івана. Я розгнівалася. Коли заспокоїлася, почала шукати батька. Його родичі розказали, що він понад 10 років живе в Іспанії. Дали його телефон. А я не наважуюся подзвонити. У нього троє дітей і дружина полячка. Не уявляю, як він сприйме звістку про мене".

Надсилає фото. Оксана кароока, має світло-русу косу до пояса. Одягнена в чорні лосини й фіолетову туніку. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник.

— Рідний батько не здогадується про ваше існування. Звістка його шокує. Захоче тримати цю новину в таємниці від сім'ї. Родичатися навряд чи будете. Уперше побачите тата, коли приїде в Україну через рік. Вам нічого розчаровуватися. Шануйте пам'ять про людину, яка була вам батьком усі ці роки. Через два роки самі станете матір'ю.

"Прожила з чоловіком 30 років, — розповідає в листі 58-річна Валентина з Харківщини. — Маємо двоє дітей. Донька заміжня, сину 28 років, холостяк. Коли мені виповнилося 55, чоловік не привітав мене, а повідомив, що йде до іншої. Для мене це був шок. Хотілося піти з життя. За місяць схудла на 20 кілограмів. Діти заспокоювали, але я в депресії. Ми досі не розлучилися. За три роки чоловік сім разів повертався додому. Поживе 2–3 місяці і знову йде до коханки. Вона не одну сім'ю розбила. Любить гроші й живе у свою насолоду".

— Чоловік ще кілька разів повертатиметься додому. Але чи ви готові пробачити зраду? Коханка його приворожила, тому біжить до неї на перший поклик. Прислухайтеся до порад доньки. Ніколи не пізно почати життя спочатку. Нове дихання відкриє службовий роман. Вам вирішувати, чи матиме він продовження. Син приведе невістку наступної весни.

"Племінник у депресії другий місяць, — пише 49-річна Іванна Сергіївна з Хмельниччини. — Їздив на заробітки до Києва. Там працював на новобудові сім місяців. За три останні грошей не заплатили. Він планував купити машину й таксувати. А тепер знову шукає роботу. Олексій — сирота. Усього добивається сам. Зараз їхати кудись боїться, щоб знову не "кинули". У лютому почав зустрічатися з жінкою мого віку. Розлучена, має двох дітей. Олексій каже, що в них все серйозно. На мої застереження не реагує. У травні переїхав до неї".

— Змиріться з вибором племінника. На осінь заговорить про шлюб. В образі дружини він знайшов матір, якої йому так бракувало.

"Маю третю групу інвалідності. Хочу робити операцію, — пише вінничанка Антоніна, 41 рік. — Дуже болять ноги. Треба замінити тазостегновий суглоб. Чоловік байдужий до мого болю. Дочка одружена, живе окремо. Діток не мають. Зятю все одно, а вона хоче робити штучне запліднення. Я переживаю, щоб все було добре. Мрію, аби вони стали батьками, а я бабусею".

Надсилає фото доньки і зятя. Інна в синій сукні до колін. Стоїть біля воза, засадженого квітами. Чоловік Антон обіймає її за талію.

— Запліднення вдасться з першої спроби. Вагітність варто планувати на осінь. Донька може народити двійню. Операцію перенесете успішно.

"Син хоче восени зіграти весілля, — пише Катерина з Хмельниччини. — Інша мати на моєму місці раділа б, а я не можу заспокоїтися. Тамара мені не до душі. Так не хочеться, щоб Юра привів її до хати. У нього було дві нормальні дівчини, але він чомусь вибрав її. З Тамарою гуляло півсела. А син надумав на ній женитися".

Вкладає в конверт фото сина і майбутньої невістки. Юрій має довге кучеряве волосся, зібране у хвіст. Тамара пострижена під каре. Має родимку над губою.

— Поберуться у вересні, однак через ревнощі шлюб може розпастися. Невістка зав'яже з минулим, але слава про неї ще довго ходитиме по селу. Син матиме від першого шлюбу сина. Вдруге одружиться через два роки.

"Син Олег весь час працює, майже не буває вдома, — розповідає в листі киянка Надія Борисівна, 50 років. — Але гроші з ним не дружать. Тільки одержав зарплату, за день усе може прогуляти. Потім позичає. А віддавати доводиться мені з пенсії".

— Син звик жити одним днем. Про майбутнє не задумується, бо не має сім'ї. Зміниться, коли з'явиться дружина. Стане заощадливим. Змінить роботу на більш високооплачувану. Не тягніть на собі синові борги. Вам самим знадобиться чимала сума, аби утеплити оселю. Не відмовляйтеся через нього від власних планів.

Зараз ви читаєте новину «"З Тамарою гуляло півсела. А син надумав на ній женитися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути