Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 17:42

Віталія Кушнірика врятували московські лікарі

Автор: фото: Інна ПРИСТУПА
  У Тернополі Віталій Кушнірик показує власне фото, зроблене під час лікування у Московському інституті нейрохірургії імені Бурденка
У Тернополі Віталій Кушнірик показує власне фото, зроблене під час лікування у Московському інституті нейрохірургії імені Бурденка

Торік 28 грудня тернопільські лікарі сказали дружині Віталія Кушнірика, що йому залишилося жити не більш як три місяці. Тому на Новий рік за святковим столом зібралась уся родина — попрощатися з чоловіком.

22 січня Кушнірикові зробили операцію. У правій половині мозку видалили пухлину — астроцитому. Вона не є ані доброякісною, ані злоякісною, пояснили медики. Про пухлину Віталій дізнався випадково.

Він — тренер збірної України з карате. Під час тренувань почав відчувати, що ліву частину тіла на деякий час віднімає. Болю не було, але здавалося, що непритомніє. Тоді чоловік хворів на грип, тож подумав: це — симптоми застуди. Діагноз поставили наприкінці грудня 2007-го. Віталій саме поїхав до дружини Оксани й 7-місячного сина Назара у райцентр Гусятин, де вони зараз живуть.

— Уранці мені стало погано, — згадує чоловік. — Страшенно нудило, боліла голова. Викликали "швидку". У лікарні направили на томограму мозку в Тернопіль.

Там виявили, що у правій півкулі — пухлина. Медики зауважили, що вона з"явилася десь півроку тому. І попередили: терміново потрібна операція. Уточнили, що після неї погано працюватиме ліва рука чи нога.

Знайомий порадив Віталієві не оперуватися в Україні, бо наші лікарі не мають достатньої практики. Через знайомих Кушнірик вийшов на Московський науково-дослідний інститут нейрохірургії імені Бурденка. Там запропонували видалити пухлину і пройти опромінення та хіміотерапію. Операцію робив професор Давид Піцхелаурі, якого вважають кращим спеціалістом з глибинних пухлин. Вона тривала 4 год. 15 хв. Перше, що побачив чоловік, коли прокинувся після наркозу, — обличчя хірурга.

— "Сожми мне руку левой", — переповідає Віталій слова професора. — Я відчув, що рука працює, як і раніше. Так само й нога.

Кушнірик пробув у інституті ще тиждень. Операція обійшлася у $6 тис. А на "хімію", опромінення, гормони та інші ліки пішло $10 тис. І це тільки за перший курс, який триватиме до кінця лютого. Усього ж лікарі радять пройти їх шість.

Учні Віталія розмістили інформацію про його хворобу на сайті karate.te.ua. На інших спортивних сайтах її підхопили. Тож гроші на операцію надходили з усього світу. А більшу частину дав москвич Сергій Бодюк. Він працює у "Газпромі", має мережу ресторанів і грає в кіно кримінальних елементів.

Нині Кушнірик проходить хіміо- та променеву терапію. Переносить їх добре. Майже щодня відвідує спортзал, де готує учнів до чемпіонату країни. Однак сам поки що не займається — лікарі заборонили.

— Інколи підходжу до жіночих тренажерів і розробляю суглоби, щоб не рипіли, — показує на лікоть. І раптом додає: — За останній місяць почав молитися. Хоча раніше за собою такого не помічав.

Віталієві Кушнірику можна допомогти, перерахувавши гроші.

Отримувач коштiв: філія "Тернопільська дирекція"

АТ "Індекс-банк"

МФО 338835

ЗКПО 33833080

Рахунок 29096840000009

Призначення платежу: перерахування коштів на лікування Кушнірика Віталія Богдановича на особовий рахунок N26201400980001


1968, 12 вересня — Віталій Кушнірик народився в містечку Верещагіно Пермської області, Росія

1986 — став майстром спорту СРСР, виграв першість із рукопашного бою Білоруського військового округу

1991 — народилася донька Настя

1994 — отримав перший чорний пояс із карате

2007 — з"явився на світ син Назар

2008, 22 січня — переніс операцію на головному мозку

Зараз ви читаєте новину «Віталія Кушнірика врятували московські лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути