пʼятниця, 22 грудня 2017 06:20

Віталій Дубчак зібрав 3083 пляшки з алкоголем

Автор: Наталія ЛУЦЕНКО
  Віталій Дубчак з Кропивницького стоїть серед стелажів із колекцією мініатюрних пляшок з алкоголем. Під неї вдома виділив окрему кімнату
Віталій Дубчак з Кропивницького стоїть серед стелажів із колекцією мініатюрних пляшок з алкоголем. Під неї вдома виділив окрему кімнату

— Якось у старому батьківському серванті наткнувся на мініатюрну пляшечку. Пізніше таку саму подарували друзі. Ще одну виграв на спір. Вирішив колекціонувати. Тепер маю пляшки з 20 країн світу, — розповідає 49-річний Віталій Дубчак, водій із Кропивницького. 30 років збирає мініатюрні пляшки.

Удома чоловік виділив під колекцію кімнату. Пляшки розміщує за видами й датами виготовлення. Купує їх у магазинах і на інтернет-аукціонах. Має 3083 екземпляри.

— У місцевих магазинах мене знають майже всі продавці. Коли їм привозять нову партію мініатюр, дзвонять. Намагаюся одразу поїхати. Бо у Кропивницькому є ще два таких колекціонери. Один має тисячу експонатів, другий — 600.

Показує коньяк "Ремі Мартін", виготовлений 1937-го.

— Його подарували, — продовжує. — Кілька років тому на інтернет-аукціоні виграв торги за іншу мініатюру. Її мав отримати посилкою. Але власник написав, що на гірськолижному курорті травмував обидві ноги й не може відправити. Прислав аж за півроку. За моє терпіння поклав ще пляшку коньяку. У моїй колекції є і дві 5-сантиметрові чарки, наповнені цим самим коньяком. 2014-го виміняв їх у білоруського колекціонера на пляшку горілки "Златогор".

Віталій Дубчак має екземпляри у вигляді автомобілів, човнів, будинків.

— Є у мене 16 пляшок у вигляді жіночих підборів із німецькими й австрійськими лікерами, — додає Віталій Дубчак. — Маю 14 фігурних пляшок із Японії. Всі вбудовані в окремі пластикові конструкції у формі музичних інструментів, автомобілів, мотоциклів або парусних яхт. Ще є унікальна серія із зображенням Гітлера. Отримав від колеги з Німеччини.

Друзі на всі свята дарують міні-пляшечки. Якось приятель презентував коньяк "Едмон Дюпуа". Його любив художник Сальвадор Далі. На світських заходах пив лише його.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Дубчак зібрав 3083 пляшки з алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути