Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 16:53

Віктор Мартинюк схуд на 130 кілограмів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Віктор Мартинюк із села Скаківка Бердичівського району  Житомирщини показує свої штани об'ємом 3 метри, які носив за ваги 208 кілограмів
Віктор Мартинюк із села Скаківка Бердичівського району Житомирщини показує свої штани об'ємом 3 метри, які носив за ваги 208 кілограмів

55-річний Віктор Мартинюк із села Скаківка Бердичівського району Житомирщини за два роки схуд на 130 кг. Раніше важив 208 кг, нині — 78. 10 січня чоловіка записали до Книги рекордів України.

— Мартинюк мав ожиріння, — розповідає столичний лікар-психотерапевт 52-річний Володимир Миркін. Він лікував Віктора. — Розвинулася серцева недостатність, задихався, печінка боліла. У кабінет на четвертий поверх піднятися не міг. Я спускався до нього на перший.

Миркін каже, що шкіра із живота Мартинюка обвисла. Її чоловік скручує кілька разів і притискає штаньми. Показати обвислу шкіру Віктор соромиться.

— Нашо то вам? — сердиться. — Наїсти живіт було легко, а зігнати ой... — понуро киває головою. Чоловік сидить у м"якому кріслі в кабінеті лікаря. Трохи блідий, виглядає молодшим своїх років. — Я почав набирати вагу після 30 років, опам"ятався, коли до ручки дійшло. Став на ваги й жахнувся. Думав, маю кілограмів 160, не більше. А тут таке показало.

— Коли тато став поправлятися, було страшно, — розказує старша донька Мартинюка 34-річна Лілія. — Обутися-одітися ми із сестрою помагали. Ми живемо в селі, але маємо ванну. То тата туди нада було затягти, мама мила, потім ми усі його звідти витягували. Мама сердилася, бо наче чоловік і був у хаті, а наче й ні. Удома нічого не робив, на роботу перестав ходити. Він працював комірником. До колгоспу треба було трохи йти, він уже не міг.

Лілія каже, що таких товстунів у родині Мартинюків не було.

— Робота в батька сидяча, він любив смачно поїсти, а ще стограмчик випити. Так воно й набралося. Хоча раніше тато був проворний парєнь. Служив у морфлоті, займався важкою атлетикою.

Удома нічого не робив, на роботу перестав ходити

Про лікаря Миркіна, який допомагає схуднути, Мартинюк дізнався від знайомих.

— Лікую психотерапією. Вчу, як правильно ставитися до харчів, — розказує про свою лікувальну систему Володимир Іванович. Він щонеділі приймає пацієнтів в актовій залі Києво-Могилянської академії у столиці. — Це схуднення повільне, поступове. А дієта проста: у "першому" блюді виключається гуща, у "другому" — гарнір, у "третьому" — солодке. Забороняю цукор, печиво, бо від них розвивається цукровий діабет. Ще вчу вести щоденники — записувати, скільки й чого з"їли. Президент нашого Клубу колишніх товстунів Ніна Пономаренко схудла на 104 кілограми. Вона й надихнула Мартинюка на схуднення.

— До Володимира Івановича я приїхав у неділю. А в понеділок відказався від піщі. У вівторок їв яйця. Запрєт у їжі дуже великий. Не можна мучного, солодкого, картоплі, хліба, алкоголю зовсім. А я так любив картошечку жарену на салі, та ще й із яєчком. От уже два роки й не дивлюся на неї. Скільки мене вдома не спокушали.

Віктор Федорович хвалиться, що почувається молодшим.

— Коли був товстим, то і з жінкою нічого не мав, а тепер все гаразд, — трохи соромиться. Із дружиною Марією Йосипівною вони побралися 1974-го. Мають двох доньок: Лілію та 33-річну Ольгу. — Я бігаю, роблю зарядку, на велосипеді їжджу. Помолодів, шо там казати! На дієті продовжую сидіти. Мабуть, так буду до кінця життя. Тепер їм м"ясо, ковбасу, яйця, рибу, овочі, фрукти. Тим, хто зібрався худнути, раджу купити напольні ваги. Я важився через день. У розгрузочні дні, коли нічого не їв, скидав по 300–500 грамів. За два місяці схуд на 32 кілограми. А за два роки — на 130. Наче два мішки цукру із себе скинув.

Із чорного кулька донька дістає одяг Мартинюка. Штани в об"ємі мають 3 м. Ними Віктор Федорович тепер обмотується навколо пояса двічі. Раніше речі Мартинюкові шила на замовлення сільська швачка.

— Ці речі вже ексклюзивні, антикваріат, — Лілія показує широку картату сорочку. — А верхній одяг у тата був увесь на розпашку, і лиш живіт попереду. Мав пасок, який він спочатку доточував, а потім як худнув, то урізав.

Великі речі Мартинюк викидати не поспішає — вони, про всяк випадок, лежать у сараї.

На обід можна з"їсти 100 грамів м"яса

Низьковуглеводна дієта Володимира Миркіна, за допомогою якої схуд Віктор Мартинюк, побудована за принципом чергування двох днів.

День перший:

Сніданок — 100 г їжі: сир середньої жирності, відварене чи смажене м"ясо, риба. Запивати чаєм або кавою, можна з молоком.

Обід: бульйон, 100 г м"яса, овочевий салат, несолодкий компот чи сік.

Вечеря: 100 г м"яса чи риби. Склянка кефіру. Можна яблуко, мандарин чи апельсин.

Другий день: кефір і вода.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Мартинюк схуд на 130 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути