Ексклюзиви
неділя, 22 жовтня 2006 17:27

Весілля справили без нареченого

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Оксана Кувіта і Олександр Невелич беруть шлюб у Городоцькій виправній колонії, що на Рівненщині. Спиною стоїть мати Олександра
Оксана Кувіта і Олександр Невелич беруть шлюб у Городоцькій виправній колонії, що на Рівненщині. Спиною стоїть мати Олександра

Городоцьку виправну колонію, що в Рівненській області, охопив весільний бум. Цього року вже третя наречена погодилася піти під вінець ще до того, як чоловіка випустять на волю. Молодят розписують в актовій залі штабу колонії, де зазвичай зачитують вироки засудженим.

— Таню, глянь, що там позаду? Здається, шнурок на корсеті розпустився. Затягни тугіше, — наречена, 27-річна Оксана Кувіта, помітно нервує.

— Ага, бачу, — її найближча подруга Тетяна Березюк, 26 років, обертається і швидко поправляє одяг нареченої.

Оксана приїхала з Кривого Рогу, де живе з мамою і донькою від першого шлюбу. Розлучена, тому вбралася не в традиційну білу, а відкриту коричневу із золотим сукню. Темне волосся накручене і зачесане догори. Таня буде свідком на весіллі.

— Не передумаєте? — до кабінету на першому поверсі штабу, де Оксана чекає на коханого, заходить старший інспектор Валентин Марач, 29 років.

— Ні. Ми з Сашею познайомилися ще до того, як він потрапив за ґрати. Я не авантюристка, усе буде добре, — розправляє пелюстки у букеті. — А мама мене зрозуміла й вибачила. Сказала, що маю право жити так, як хочу.

Розповідає, що познайомилася із Сашком у магазині:

— Я цукерки продавала. А він приїхав у Кривий Ріг до родичів. Мені було дуже потрібне чоловіче плече. Півроку зустрічалися, а потім він повернувся до Ковеля.

Для Сашка це перший шлюб

На весілля Оксана приїхала сама — ніхто з рідних не насмілився її супроводжувати. А от майбутня свекруха привезла з десяток родичів і друзів.

У супроводі інспектора і двох охоронців 28-річний Олександр Невелич виходить у двір. У класичному костюмі, тільки черевики стоптані. Оксана з маленьким букетом у руці йде назустріч. Він цілує наречену й позує для домашнього відео — старший брат Анатолій привіз відеокамеру.

— Яку кімнату будете брати — звичайну чи євро? — питає Марач.

— Євро, — відказує Сашко.

На одруження й побачення йому дали три дні. Шлюбну ніч і ще дві доби молоді проведуть в апартаментах на території колонії. Звичайна кімната гуртожитського типу обійшлася б у 24 грн на добу. А "євро" — трикімнатна з кухнею, ванною і телевізором — 80 грн.

Хресний батько Олександра приносить на тарілці з серветкою золоті обручки. Готують вишитий рушник. Для Сашка це перший шлюб.

Після розпису йдуть до солодкого столу — більшого тут дозволити не можуть. Родичі святкуватимуть без Олександра, у придорожньому кафе. А потім молодята підуть в орендовану квартиру.

Надворі холодно. Свекруха несе з машини чорну куртку. Змушує Оксану накинути на плечі.

— Тільки по цій куртці її і впізнала, — розповідає Ганна Невелич, 50 років. — Син попросив зустріти на залізничному вокзалі в Ковелі. Навіть фотографії її ніколи не бачила. Оксана сказала, що буде в чорній куртці, — жінка хусточкою витирає сльози. — Шкода, що вінчатися не будуть.

Олександр мав вести кохану під вінець у жіночому Свято-Миколаївському монастирі. Але священик відмовився вінчати, бо наречені не сповідалися.

— От би й донечку твою сюди привезти, разом доглядали б, — каже Ганна Невелич про четвертокласницю Каріну. Дітини вона ще не бачила.

Оксана хоче жити із свекрухою. Бачитися з чоловіком їй дозволили лише раз на місяць. Але Олександр радіє:

— Друзям дозволяють прийти на чотири години, а жінці можна й на три доби.

Це вже третя пара, яка одружилася цього року в городоцькій колонії.

2004-го Олександра Невелича засудили на 3 роки за хуліганство — умовно — за те, що побив знайомого. Мати каже, що через якісь гроші. За порушення режиму термін збільшили до 5 років, уже у колонії. Якщо не порушуватиме режиму, може вийти на волю вже за рік.

Платон Лєбєдєв одружиться в колонії

Два місяці тому 49-річний російський бізнесмен Платон Лєбєдєв подав на розлучення. 2005-го Лєбєдєва засудили до 8 років позбавлення волі. Строк він відбуває в колонії в селищі Харп Ямало-Ненецького округу. Лєбєдєв — керівник групи "Менатеп" і компаньйон засновника "ЮКОСу" Михайла Ходорковського. За версією журналу "Форбс", до арешту його статки сягали $1 млрд. З дружиною Наталією Платон прожив 29 років. У них є 28-річна донька Людмила і 19-річний син Михайло. 2001-го бізнесмен закохався в іншу жінку, теж Наталію. У них уже є двоє малих дітей. Без штампа в паспорті Наталії не дозволяють провідувати Платона в колонії.

Вікторія Майстренко

Зараз ви читаєте новину «Весілля справили без нареченого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути