вівторок, 12 грудня 2017 00:36

Валентина Пращур останній місяць була на лікарняному

Сороковини справили за 70-річною Валентиною Пращур. Очолювала Кіровоградський обласний центр народної творчості. Хворіла на рак.

— Останній місяць Валентина Семенівна була на лікарняному, — розповідає колега. Імені просить не вказувати. — Щодня дзвонила. Цікавилася справами центру. Була його берегинею. У колективі її називали "мамою".

Валентина Пращур закінчила відділ хорового мистецтва Олександрійського училища культури. Працювала методистом хорового жанру у Вільшанському будинку культури. 1991‑го влаштувалася на роботу в Кіровоградський обласний центр народної творчості. Очолювала його останні 13 років.

— У дитинстві Валентина Семенівна мріяла бути артисткою, бо дуже любила співати, — говорить колега. — У колективі ніколи не демонструвала, що вона керівник, а ми — підлеглі. Всім завжди допомагала порадами. Любила ошатні українські наряди — сорочки й сукні. Завжди була вишукана й привітна.

Валентину Пращур поховали на Лелеківському цвинтарі в Кропивницькому. У неї залишилися чоловік, донька Світлана й онук Дмитро.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Пращур останній місяць була на лікарняному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути