пʼятниця, 24 червня 2011 05:30

"Ющенко тут постійно. Червоненка бачила, а от Кличків ні разу"

Автор: фото: ЛЮДМИЛА МИКИТЮК
  Мешканець міста Яремче на Івано-Франківщині Юрій Концур привіз свого сина Вадима подивитися на відпочинковий комплекс, який зводять поряд із дачею Віктора Ющенка в селі Микуличин, на території Карпатського національного парку. На будмайданчику кілька недобудованих котеджів із каменю і кругляку, купа гравію. Приготовлені п’ять вуликів
Мешканець міста Яремче на Івано-Франківщині Юрій Концур привіз свого сина Вадима подивитися на відпочинковий комплекс, який зводять поряд із дачею Віктора Ющенка в селі Микуличин, на території Карпатського національного парку. На будмайданчику кілька недобудованих котеджів із каменю і кругляку, купа гравію. Приготовлені п’ять вуликів

Біля дачі 57-річного Віктора Ющенка у селі Татарів на Івано-Франківщині споруджують готельні котеджі. Місцеві кажуть, що комплекс належатиме сім'ї екс-президента.

— Дачу він для себе вже має, то ясно, що то, що тепер будує — не для себе. То буде такий собі готельчик із ресторанчиком. Ясно, що для віп-осіб, — каже місцевий екскурсовод, який водить туристів повз дачу Ющенка до водоспаду Гук.

Від центру Микуличина до дачі — приблизно 8 км. Це заповідна територія Карпатського національного парку. На контрольному пункті з туристів беруть по 10 грн за вхід. Відколи тут побудувався Ющенко, розбиту дорогу покрили асфальтом.

Із місцевим Денисом їдемо до будівництва.

— Десь після травневих свят я тут якраз Ющенка зустрічав, — розповідає чоловік, показуючи на джерело, яке тече зі схилу біля дороги в витесану колоду. — Їду з друзями на велосипеді, бачу, сидить із сокиркою. Раніше те джерело просто так текло, а він якраз оту колоду витесував. Працював у спортивній куртці, джинсах якихось. Привіталися до нього, але він шось навіть не обернувся.

На третьому кілометрі біля дороги купи цегли, гравію, арматури та дерев'яних колод. Стоять п'ять вуликів. На протилежному боці струмка видніється кілька недобудованих котеджів з каменю та кругляку. Екскаватор розрівнює схил. Вантажівка раз за разом вивозить землю та викидає на березі річки.

Перед містком — "Ленд Крузер" із чернівецькими номерами. За ним бесідують троє чоловіків. Питаємо, чи правда, що тут Ющенко будується. Двоє дивляться на третього — очевидно, старшого.

— Та ви що? То всьо брешуть, — каже той, відвертаючись. Двоє інших усміхаються. Коли старший відходить, підходимо ще раз до робітника. Питаємо, що тут буде.

— Та нічо інтірєсного, — відповідає неохоче. — Ну, ви тут ще пофотографіруйте! Зараз же прийде охорона і ще вам патиків надає.

Дача на пагорбі, вище будівництва. Одна дорога туди веде через річку, інша — за кількасот метрів. На обох в'їздах шлагбауми й будки з охоронцями.

Місцеві розповідають, що останнім часом Ющенко буває в Микуличині часто.

— Раніше на тій дачі чудилося — трактор на рівному місці перевертався. Баняки самі по собі літали. То все через те, що він стару кузню розібрав. Але потім покликав священика, поставив капличку біля хати, заклав церкву — і минулося. Тепер мало що не живе тут. Часто гостей на водоспад возить, в одного свого працівника на весіллі тут був. На Трійцю навіть у церкву пішов.

На дачі екс-президент має пасіку та овець. Денис каже, що президентські вівці пасуться на полонині, на околиці Микуличина, разом із тваринами інших господарів. Пастухи спускають вниз будз — овечий сир, з якого можна зробити бринзу.

Місцевий священик 51-річний Григорій Чиборак про Ющенка говорить неохоче.

— На Трійці цілу службу хоругву тримав. За власні кошти в себе зводить велику церкву, наша хіба духовна допомога. То що кажуть, в нього там нечисте було... то люди кажуть. То особисте.

Півроку тому екс-президент заходив в гості до етнолога національного парку Юрія Боберського. Той досліджує карпатську культуру й побут. Зводить музей.

— Певно, хтось йому сказав, що я цікавий чоловік, то він і прийшов. Цілий день мене слухав. Правда, ні слова не сказав, що чимось мені поможе.

Залишаючи запис у книзі відгуків, Ющенко переплутав рік — написав 2011, хоча тоді був ще 2010-й.

Поряд із його дачею стоїть подібний будинок Євгена Червоненка. Між ними немає паркана. Навпроти, трохи далі від дороги, 4-поверхівка. За словами місцевих, вона належить братам Кличкам.

— Ющенко тут постійно. Червоненка бачила, а от Кличків ні разу. Хоча то не значить, що вони не приїжджали — тут воно всьо таємно, — каже жінка, що продає квитки на вході до Карпатського парку.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко тут постійно. Червоненка бачила, а от Кличків ні разу" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути