Ексклюзиви
середа, 18 листопада 2009 08:41

Юрію та Карині заздрять дорослі еквілібристи

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Карина Рудницька і Юрій Кузинський з Бердичева на Житомирщині тренуються у спортзалі санаторію ”Сокіл” у Пущі-Водиці під Києвом. Із ними — тренер Світлана Бардадимова (праворуч)
Карина Рудницька і Юрій Кузинський з Бердичева на Житомирщині тренуються у спортзалі санаторію ”Сокіл” у Пущі-Водиці під Києвом. Із ними — тренер Світлана Бардадимова (праворуч)

У спортзалі студії "Диваки" у Бердичеві на Житомирщині тренуються еквілібристи 8-річний Юрій Кузинський і Карина Рудницька, 7 років. У червні вони стали третіми в шоу "Україна має талант". Готуються до туру фіналістів. Через епідемію грипу початок перенесли на 10 грудня.

Обоє дітей у синіх спортивних костюмах. Волосся в Карини зав"язане у два хвостики.

— Еквілібристика — вміння зберігати рівновагу при нестійкому положенні тіла, — пояснює тренер 39-річна Світлана Бардадимова. Вона колишня повітряна гімнастка. Працювала у цирках Туреччини та Білорусі. — Як це роблять Юра і Карина, може позаздрити будь-який дорослий еквілібрист. У журі сидів танцюрист Влад Яма. Признався: не думав, що 6-річна дитина може навчитися стояти на одній руці. А дітки вивчили цю стієчку за кілька занять.

Діти стають на руки, йдуть назустріч одне одному. Метляють ногами.

Юра почав займатись еквілібристикою на рік раніше за Карину.

— Коли я мав 4 роки, пішли з мамою на концерт "Новорічна казка". Там дітки ходили на руках. Я теж схотів навчитися. За три місяці став на руки і пішов.

Карину до студії привели батьки.

— Мами боялися, що це небезпечно. Але то не так. Юра і Карина — однакової комплекції, худенькі й маленькі. Коли побачила, що діти схожі між собою, як брат і сестра, поставила в пару. Спочатку Юра був сильнішим, зараз Карина починає його переганяти. Можуть стояти рукою і витягувати ніжки паралельно до підлоги. Інші діти завалюються, а ці втримуються.

Перед виступами тренувались по 6–8 год.

— Вони в мене трудоголіки. Поки не зроблять, що сказала, не йдуть. Називаю їх вундеркіндами. Жодна дитинка не може швидше за них вивчити номер. Усе роблять легко і з усмішкою, як професійні артисти. У листопаді 2008-го на цирковому фестивалі "Парад-але" в Латвії завоювали гран-прі.

Спочатку Юра був сильнішим, зараз Карина починає його переганяти

Каже, засмутилися, коли на шоу "Україна має талант" не виграли 1 млн грн.

— Я їх обняла і сказала: що б не сталося, не можна плакати. Від каналу їм подарили два ноутбуки. Юра мріяв знімати тренування на відеокамеру і дивитися на свої помилки в ноутбуці. Ноутбук є, а на камеру грошей не маємо.

Світлана просить хлопця ще раз стати на руки. Вирівнює йому ноги в колінах.

— Боюся, щоб не розпалися. Зберегти пару важко. З 10–12 років у дітей змінюються інтереси. Найчастіше з пари йде хлопець. Починає захоплюватися боксом або футболом. Тому в пару ставлю тільки родичів. А ці схожі, як братик і сестричка. Після дев"ятого класу такі пари вступають у циркові училища. Еквілібристи лишаються на сцені до 30 років. Після цього стають тренерами.

Запитую в дітей, що купили б, якби виграли мільйон.

— Я збудував би спортивний зал, у якому тренувався б цілодобово.

— А я хотіла мобільний телефон, — Карина накручує на палець хвостик. — Але нам телефони подарили. Коли прийшла в школу 1 вересня, вчителька сказала, що тепер я знаменита. Нас тепер упізнають у маршрутці, на вулиці, на базарі.

Зараз ви читаєте новину «Юрію та Карині заздрять дорослі еквілібристи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути