Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2007 17:05

Юрій Яковлєв полюбляє випити

Минулого тижня шпиталізували 79-річного актора Юрія Яковлєва. "Швидка" доправила його до центральної клінічної лікарні Москви.

— У Юрія Васильовича хворе серце. Загострилися й інші недуги. Але після фізіотерапії та масажу йому вже легше, — кажуть лікарі. Однак виписувати його не поспішають.

Актора щодня провідують родичі та друзі.

Від трьох шлюбів у Юрія Яковлєва є троє дітей. Перша дружина актора Кіра Мачульська хворіла на туберкульоз. Із 17-річною дівчиною Юрій познайомився на концерті. Подав їй у гардеробі пальто й запропонував провести додому.

Молодята оселилися в Кіриних батьків. Кімнату перегородили шафою. Мачульська навчалася в медучилищі, подовгу лікувалася в санаторіях. У Юрія не склалися стосунки з тещею. А його батько не злюбив невістку. Дорікав, що синові потрібна здорова дружина.

За шість років Кіра завагітніла. Тоді ж до неї дійшли чутки, що чоловік їй зраджує. Нова пасія актора теж чекала дитину. Довідавшись про це, Мачульська подала на розлучення. Вона народила доньку Олену, вийшла заміж за журналіста-міжнародника й виїхала з ним до Німеччини.

Яковлєв зійшовся з молодшою на 10 років Катериною Райкіною. Вони грали у виставі "Дами й гусари". Катерина була привабливою, кокетувала з ним. Її батьком був відомий артист Аркадій Райкін. Дізнавшись, що донька вагітна, він заявив:

— Якщо Юрій із Катею не одружиться, я добряче вріжу йому.

За півроку Катерина народила сина Олексія.

Райкін добре ставився до зятя. Сприяв, аби він отримував головні ролі у виставах. Суперечки між ними виникали, лише коли Юрій після вистави випивав. Тесть сварив його, а зять пояснював, що так знімає стрес.

Райкіна пішла від Юрія до актора Володимира Коваля. Подружжя розлучилося, коли їхньому сину Олексієві було три роки. Потому Яковлєв називав шлюб із Райкіною випадковістю.

Діти — Олена та Олексій — не знали про існування одне одного. Хоч і жили в сусідніх будинках. Вони познайомилися на другому курсі Щукінського театрального училища, де навчалися. Олексій закохався в Олену. Хтось із студентів розповів хлопцеві, що вона його сестра. Відтоді вони товаришують.

Яковлєв працював у театрі імені Вахтангова. Головний режисер театру Рубен Сімонов був закоханий у молоду директорку театрального музею Ірину Сергєєву. Яковлєву вона теж подобалася.  Він часто провідував її в музеї. Ірина була одружена, мала сина. Коли почала зустрічатися з Юрієм, одразу пішла від чоловіка.

Ірина наче агент ФСБ. Знає кожен мій крок

Подружжя разом уже 41 рік. Упродовж 17 років у Яковлєвих живе собака Холлі. Юрій Васильович хотів завести кота, бо котів любила його мати. Але Ірина Леонідівна не дозволяє.

— Ірина наче агент ФСБ. Знає кожен мій крок, але заплющує очі на слабкості. Я й досі не можу встояти перед гарними дівчатами, — зізнається Яковлєв.

Ірина Леонідівна народила сина Антона. Нині йому 36 років. Він знімається в кіно і грає на сцені театру "Соврємєннік". Олена теж актриса, а Олексій займається нерухомістю.

Схильність часто закохуватися їхній батько пояснює тим, що народився під знаком Тільця. Мовляв, усі люди цього знаку легко захоплюються. Актор полюбляє випити у веселій компанії, інколи ішов у запої. Сім років тому Юрій Яковлєв подав до суду на рекламне агентство. По всій Москві воно розвісило плакати, де він рекламує горілку. Яковлєв найняв дорогого адвоката й виграв 10 тис. рублів (2 тис. грн.). Але йому їх досі не віддали.

1928, 24 квітня — Юрій Яковлєв народився в Москві в родині юриста та кухарки
1952 — закінчив театральне училище ім. Щукіна; працює в театрі ім. Вахтангова
1958 — зіграв князя Мишкіна у фільмі "Ідіот"; купив "москвич"
1961 — народилися донька Олена та син Олексій
1966 — одружився із Іриною Сергєєвою; за три роки з"явився на світ син Антон
1973 — зіграв у фільмі "Іван Васильович змінює професію"
1976 — отримав звання народного артиста СРСР
1983 — зіграв Кареніна у виставі "Анна Кареніна" режисера Романа Віктюка
1997 — написав книгу "Альбом долі моєї"

Зараз ви читаєте новину «Юрій Яковлєв полюбляє випити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути