середа, 30 квітня 2008 13:05

Молодики за кермом самостверджуються

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Нерідко сьогодні кажуть: "У країні бебі-бум!". Українці почали народжувати діток, отримавши від держави хоч і невеличку, але підтримку у вигляді розпіарених восьми з половиною тисяч.

Порівняно з попередньою п"ятирічкою, це дійсно підмога. Але, якщо порахувати, то одноразова допомога плюс 130 гривень щомісяця до досягнення дитиною трирічного віку — оце і увесь дохід матері і дитини на довгих три роки. Усього виходить по 366 гривень щомісяця! Навіть мінімальна пенсія — й та вища. Одна надія на тата.

Ще більша дивина почалася при процедурі оформлення допомоги. Зібравши віяло довідок, раптом дізнаюся, що потрібна ще одна дуже важлива — з відділу соцзабезпечення за місцем реєстрації мого чоловіка про те, що він не отримує таку ж допомогу на нашу дитину. Абсурд. Скажіть, будь ласка, якщо "грошова" довідка видається одна-єдина на одну й ту ж дитину, то як можна скористатися нею двічі? Адже у державних установах вимагають оригінал довідки і забирають його! І мчить тато у соцзабез у робочий час, стоїть у чергах і мовчки пропускає поперед себе мам із дітками на руках.

Та найбільше дошкуляє брак людяності!

Мешкаємо ми на Русанівці. Поряд із будинком річка, бульвар, трохи далі — паркова зона. Як правило, з немовлям ходимо до набережної, адже там тихіше і чистіше. Спокійно кочу візочок тротуаром, дитина спить. Раптом позаду сигналить авто, водій нахабно гукає: "Зійди з дороги!".

Інколи їдуть назустріч, зневажливо махаючи, щоб звільнили дорогу. Аякже, жінка з дитиною — беззахисні, не завжди їх тато супроводжує. А молодики за кермом у такий спосіб самостверджуються, відчувають свою перевагу над слабшими.

Про пішохідні переходи я взагалі мовчу. Чекаємо по 20 хвилин, щоб перейти дорогу і не ризикувати, адже навіть на "зебрі" рідко хто з водіїв пригальмує.

Кажуть, що з народженням дитини організм матері переживає особливий підйом, незважаючи на виснаженість після пологів, безсонних ночей та грудне вигодовування. Розуміння того, що дитина беззахисна, потребує уваги й допомоги, захисту і турботи, дає енергію матері. Тому ми подолаємо труднощі. Але хотілося б від людства трішки чуйності, розуміння й дотримання елементарних правил поведінки".

Зараз ви читаєте новину «Молодики за кермом самостверджуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути