Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 00:30

Помер режисер "Польоту над гніздом зозулі"

Автор: www.KOKICE.ME
  Мілош Форман емігрував у США з Чехословаччини 1968 року. Двічі отримував премію ”Оскар” як кращий режисер. Помер у лікарні міста Данбері, штат Коннектикут
Мілош Форман емігрував у США з Чехословаччини 1968 року. Двічі отримував премію ”Оскар” як кращий режисер. Помер у лікарні міста Данбері, штат Коннектикут

Мілош Форман за життя двічі отримував премію "Оскар" як найкращий режисер — ­1975-го за фільм "Політ над гніздом зозулі", 1984 року — за стрічку "Амадей".

Режисер народився 1932 року в місті Часлав у тодішній Чехословаччині. Батьки загинули в нацистському концтаборі під час Другої світової війни. Мілош ріс в інтернаті. Емігрував у США 1968 року.

— На батьківщині Мілош Форман ніколи не зміг би створити таких шедеврів, тому переїхав за океан, — каже кінокритик 30-річний Антон Філатов. — Коли європейці починають знімати в Голлівуді, завжди намагаються створити щось нечуване, чого не могли собі дозволити вдома. "Амадей" Формана — один із найбільш вдалих біографічних фільмів. У ньому історію життя австрійського композитора Моцарта розповів від імені його недруга Антоніо Сальєрі.

"Політ над гніздом ­зозулі" зняв за книжкою американського письменника Кена Кізі. Стрічка розповідає про життя в психіатричній клініці із суворим режимом.

Мілош Форман одружувався тричі. Двічі ставав батьком близнюків. 53-річні Петр і Матей Формани — режисери. Знімають у Чехії. Молодші сини — 19-річні Едрю та Джеймс.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер "Польоту над гніздом зозулі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути