вівторок, 15 травня 2018 06:41

Удар наосліп Кіра Макогоненко опанувала за 20 хвилин

Автор: www.obozrevatel.com
  Кіра Макогоненко займається боксом із восьми років. Щодня тренується з 16:00 до 20:30
Кіра Макогоненко займається боксом із восьми років. Щодня тренується з 16:00 до 20:30

"Ломаченком у спідниці" та "рожевою пантерою" називають 9-річну Кіру Макогоненко з Харкова. Рік тому почала займатися боксом. Провела 21 бій. У всіх здобула перемогу. 2017‑го вона стала чемпіонкою України з боксу серед ­дівчат.

— Кира азартная, имеет характер победителя. Спортом занимается с детства, а боксом — с 8 лет, — розповідає батько Артем Макогоненко. Він — екс-чемпіон світу з кікбоксингу й боксу. — На змаганнях вона не хвилюється. Кіра багато тренується, тому впевнена у своїх силах. Боксом займається щодня з 16.00 до 20.30.

Це не заважає навчанню. Донька — відмінниця. Тричі на тиждень додатково ходить на заняття з англійської мови. Вихідні проводить на власний розсуд. Любить рибалити, зустрічатися з друзями, ходити в кіно. Кірі подобається куховарити. Обожнює смажити млинці. Її улюблена страва — запечена риба.

Відео своїх тренувань Кіра Макогоненко виставляє в соцмережі "Інстаграм". Поєднує їх із акробатичними вправами й елементами спортивної гімнастики. Має майже 100 тис. підписників. Її відео набирають десятки тисяч переглядів.

— Прихильників у Кіри багато, — продовжує Артем. — За автографами приїжджають навіть у зал. "Женихи" теж записуються на тренування в її групу. Потім стають спаринг-партнерами Кіри.

Нещодавно школярка взяла участь у дитячому талант-шоу "Круче всех". На ринг вийшла з батьком. Боксувала із зав'язаними очима.

— Тренуватися битися із зав'язаними очима почала майже рік тому. Це допомагає відчувати суперника, не дивлячись на нього, — каже Кіра. — Удар наосліп — мій коронний прийом. Вивчила його за 20 хвилин. Але повторюю під час кожного заняття.

— Кіра вже знайома із боксером Олександром Усиком, — додає Артем Макогоненко. — У них було спільне тренування. Тепер мріє познайомитися з Василем Ломаченком. Ним захоплюється з раннього дитинства.

Зараз ви читаєте новину «Удар наосліп Кіра Макогоненко опанувала за 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути