пʼятниця, 22 січня 2010 07:44

У жінки тричі облізла вся шкіра

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  У Єви Уйлін від реакції на парацетамол повністю злізла шкіра. Вона відновилася за чотири роки
У Єви Уйлін від реакції на парацетамол повністю злізла шкіра. Вона відновилася за чотири роки

19-річна Єва Уйлін, офіціантка з міста Лінчопінг у Швеції, мала алергію на парацетамол. Така реакція буває у однієї людини на мільйон. Шкіра згоряє як від опіку, перетворюється на струп і відпадає. У дівчини злізла шкіра на тілі, відкрилися язви у шлунку, повипадали нігті, вії та волосся.

Єва застудилася у вересні 2005-го. Лікар порекомендував їй випити кілька таблеток парацетамолу. Ліки вступили в реакцію з вірусом. Наступного дня обличчя й тіло вкрилися пухирями. Дівчину помістили в опікове відділення й кололи морфій. Коли спробували оглянути очі, у Єви посипалася шкіра:

— Було відчуття, ніби щось повзає під шкірою. Я не могла зрозуміти, що відбувається. Коли побачила себе у дзеркалі, не впізнала. Довго соромилася свого вигляду,— згадує Єва.

Через глибокі рани її губи приросли до ясен. Вона не могла спати — заважав постійний біль.

Професорові Фольке С"ївбергу вдалося підібрати лікування.

— Це захворювання нагадує опік, — каже він. — Треба обезболювати й постійно змінювати пов"язки.

За чотири роки шкіра Єви повністю відновилася. Дівчина уникає сонячного проміння. Така реакція відома як синдром Лайєлла. 40% хворих на цю недугу помирають. Вони беззахисні перед зовнішніми інфекціями.

40 відсотків хворих помирають

44-річна киянка Катерина (жінка просить не називати її прізвище. — "ГПУ") захворіла 2007-го. Її шкіра після реакції на крем "Нівея" облазила тричі.

— Мені стало погано вночі, все тіло вкрилося пухирями. "Швидка" відвезла у шкірно-венерологічне відділення. Там приписали антибіотики. Від лікування ставало дедалі гірше, температура не спадала, шкіра страшенно чухалася, гнила і смерділа. Найстрашніше — ніхто не міг сказати, що це таке. Потім один із лікарів згадав, що колись читав про такий синдром. Мені почали підбирати лікування. Після цього шкіра облізла вдруге. Втретє реакція почалася на грушу. Усе тіло обкидало кривавими пухирями. Я не могла ні лежати, ні сидіти, — згадує жінка.

Катерина дотримується жорсткої дієти, миється глиною, носить одяг лише з натуральних тканин. Каже: на тілі не залишилося жодного рубця. Виглядає молодше свого віку. Але шкіра постійно болить.

Зараз ви читаєте новину «У жінки тричі облізла вся шкіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути