пʼятниця, 30 грудня 2011 06:15

У високосний рік народжуються актори й політики

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

— Моя баба все життя мене лякала, що у високосний рік люди мертимуть, як мухи. А я не вірила у забобони і досі не вірю, — каже столичний біоенергетик Валентина Дорошенко, 54 роки. — Легше сперти всі проблеми в житті на прикмети й забобони, ніж на самих себе. Високосний рік завинив перед людьми тільки тим, що має на день більше за звичайний.

У квартирі біоенергетика пахне ладаном. Горять чотири червоні лампадки. Магією Валентина Іванівна займається 14 років. Народні прикмети й повір'я перевіряє на собі. Спростовує шість забобонів, пов'язаних із високосним роком.

За забобоном, не можна святкувати весілля та вінчатися у високосному році, бо хтось із подружжя рано овдовіє або молодята скоро розлучаться.

— Сприятливих або несприятливих днів та років для одруження не існує. На довготривалість шлюбу впливає тільки двоє людей, які його беруть. Молодята біжать у загси у день трьох 10 чи 11, але це не гарантія, що такий шлюб не розпадеться. У мене донька 2004-го йти заміж боялася. Одна астролог казала, що по знаках Зодіаку вони з коханим не підходять одне одному. Коли наречений їй весільний букет подарував, виявилося, що в ньому парна кількість квітів — 14. Вона одну вийняла — залишилося 13. Сусідка баба Стася одразу шепнула, що жити разом не будуть. Дитина в сльози. Ледь умовили її їхати в загс. Уже сім років у шлюбі щасливі.

Одна ворожка по телевізору сказала, що хто не встиг побратися 2011-го, мусить відкласти свадьбу аж до 2020, бо наступні дев'ять років вдовині. Як люди можуть вірити в такі дурниці? У Швеції та Данії навпаки на високосний рік наречені, що засиділися в дівках, намагаються вискочити заміж. 29  лютого дівчата самі роблять хлопцям пропозиції. Якщо чоловік відмовляється від одруження, мусить заплатити їй відступне.

Кажуть, не варто розлучатися і міняти партнера. Можете назавжди лишитися без пари.

— Гірко поплатяться ті, хто цього року зраджуватиме коханих. Але жити з нелюбом усі 366 днів — не найкращий вихід. Коханого судженого можна знайти і у високосний рік, і 29 лютого, і в п'ятницю 13-го.

Розгортає на столі календар на 2012 рік. У ньому червоними кольорами виділені дні підвищеної небезпеки — 15 березня, 24 травня, 6 серпня, 30 грудня.

— Людей лякають бідами й катастрофами. Але не такий страшний високосний рік, як його малюють. В історії нема свідчень, що саме у високосний рік траплялося найбільше бід. Голодомор, Чорнобиль і дві світові війни почалися не у високосний. Найбільше смертей приписують на 29 лютого, але ще жодного разу статистика цього не підтвердила. Наприклад, 29 лютого 2008-го було на 10 автокатастроф менше, ніж 28 числа.

За чутками, не можна змінювати роботу і відкривати власну справу.

— У мене знайомі у високосний 2008 рік відкрили фірму. Їхній бізнес процвітає. А один клієнт спеціально рік вагався, а 2009-го відкрив агентство з нерухомості. Через півроку збанкрутів.

Те, що високосний рік несприятливий для зачаття дитини, теж неправда.

— Навпаки, у такі роки народжуються надзвичайно талановиті діти. Більшість політиків, співаків і акторів з'являлися на світ у високосні роки. Людина, яка народиться цього року, буде успішнішою за інших.

Радить не змінювати роботу і місце проживання, а також відкласти вирішення житлових питань.

— Не варто починати зводити будинок. Фундамент підмиватимуть підземні води, у домі постійно все ламатиметься. Може перегорати проводка, прориватимуть труби. Частіше хворітимуть мешканці, траплятимуться скандали у сім'ях. Навіть імідж змінювати не варто — нова зачіска та одяг можуть тільки нашкодити.

Рекомендує не збирати гриби.

— Грибниця раз на чотири роки вироджується, тому гриби стають отруйними. У високосні роки справді найбільше випадків отруєнь грибами. Вони також вбирають у себе прокляття. Деякі відьми в лісі біля грибниць здійснюють свої чаклунські обряди. Якщо такі гриби приготувати, уся сім'я може померти. Проблема не в отруті, а в магії. Відьми в такі роки стають сильнішими.

Зараз ви читаєте новину «У високосний рік народжуються актори й політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути