середа, 21 січня 2009 16:46

Леонід Ярмольник має три "мерседеси"

  Свої дитячі роки російський актор Леонід Ярмольник провів у Львові
Свої дитячі роки російський актор Леонід Ярмольник провів у Львові

— Я завжди почуватимуся 25-річним, — каже російський актор Леонід Ярмольник. 22 січня йому виповнюється 55.

Актор народився в містечку Гродеково Приморського краю Росії. Мати Фаїна була лікарем, батько Ісак — офіцером. Коли Леонідові минуло 6 років, родина переїхала до Львова.

— Я носив круглі окуляри й довге волосся, — розповідає Ярмольник. — Однокласники дражнили мене Ленноном — за схожість із лідером "Бітлз".

У старших класах Ярмольник займався в театральній студії. Але до Ленінградського театрального інституту його не прийняли через український акцент. Зрештою Ярмольника зарахували до Щукінського театрального училища в Москві. У студентському гуртожитку він здружився з Олександром Абдуловим. Згодом той став хрещеним батьком доньки Ярмольника Олександри.

— Якось ми з однокурсниками посперечалися, хто найсміливіший, — згадує Леонід. — Я перебіг голяка через Калінінський проспект. Добре, що була перша година ночі, людей на вулиці небагато.

Із 1976-го Ярмольник грав у театрі на Таганці. Пішов зі сцени за вісім років.

— Не зіграв жодної ролі, якою міг би пишатися, — скаржився.

У кіно знімається з 1979 року. Зіграв у 70 фільмах.

Понад чверть століття Ярмольник одружений із Оксаною Афанасьєвою, молодшою на вісім років. За чутками, це друга дружина актора. Перший шлюб тривав місяць. Афанасьєва два роки зустрічалася з актором Володимиром Висоцьким. За рік після його смерті в театрі на Таганці познайомилася з Ярмольником.

— Оксана стояла в черзі по квитки, а я за дверима курив із Льоньою Філатовим, — згадує актор. — Вона тримала цигарку. Через скло показав їй, що маю запальничку. Оксана в коротенькій спідничці присіла і прикурила через щілину під дверима. За кілька днів стали жити разом. Через дев"ять місяців народилася Саша.

25-річна Олександра закінчує художню академію.

Ярмольник щодня по 40 хв. займається у спортзалі. Він багато курить. Полюбляє спортивні автомобілі, має три "мерседеси". Із родиною живе у власному особняку під Москвою.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Ярмольник має три "мерседеси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути