Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 05:01

"Біля труни плакали дружина і коханка"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Весілля відгуляли два роки тому, але з чоловіком бачимося рідко, — пише 29-річна Ольга з Волинської області. — Я залишилася біля батьків, бо в невістки йти не схотіла. Чоловік не погоджується переїздити до тещі. Має батька, який випиває. На зустрічі зі мною йому часу бракує, бо виконує всю роботу по господарству. Там тримають 17 гектарів поля, три корови, 50 свиней, птицю і телят. Весільна обручка в нього зникла за місяць після вінчання. Хочу окреме житло та дітей, але поки що не вдається завагітніти. Як нам далі бути, щоб до розлучення не дійшло?"

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Кладе долоню на весільне фото. Ольга в білій сукні та довгій фаті. Її чоловік Іван — у коричневому костюмі. Одночасно стають на вишитий рушник.

— Якщо до Нового року не почнете жити разом, розлучення не уникнути. Хочете зберегти сім'ю, ідіть у невістки. Зі свекрами житимете недовго. Скоро знімете хату неподалік. Не ставте коханого перед вибором: ви чи батьки. Дружину кохає, але від рідні відвернутися не може. Обручку носив би із задоволенням, якби не загубив. Завагітніти зможете в лютому. Першою народите дівчинку, а за два роки — хлопчика.

"Усе життя працювала на фермі дояркою, — пише вінничанка Валентина Іванівна, 65 років. — Пішла на пенсію в 50, бо отримала букет болячок. П'ять років тому робили операцію на оці, бо мала катаракту. Як не бачила, так і не бачу, хоча віддали 20 тисяч гривень. Тепер треба оперувати кульшовий суглоб. А це коштує 70 тисяч гривень. Боюся, щоб не було так, як з оком".

— Маєте короткозорість. Катаракту прибрали. А щоб повернути гостроту зору, треба ще одна операція чи надягати окуляри. Порадьтеся хоча б із трьома лікарями й дізнаєтеся про можливі ускладнення та ризики операції на суглобі. Доля готує для вас щасливі 10 років. Онуки тішитимуть поповненням у родині.

"Старший син має ­дружину та дві доньки, а молодшому в особистому житті не пощастило, — розповідає в листі черкащанка Антоніна Василівна, 69 років. — Після школи познайомився зі старшою жінкою, яка мала 3-річного сина. Переїхали в Білу Церкву на Київщині. Прожили в цивільному шлюбі 17 років. Спільних дітей не було, хоча він хотів. Друзі познайомили Мішу зі Світланою. У них закрутився роман, і вона одразу завагітніла. Народила доньку. Розписалися, він усиновив її дитину від першого шлюбу. З нами не радився, поставив перед фактом. Після декрету вона повернулася на роботу й загуляла з начальником. Із Михайлом розвелася, з дітьми бачитися не дає. Вимагає, щоб платив аліменти. Він за малими сумує, бо любить".

Вкладає в конверт фото ­Михайла та Світлани. Чоловік тримає немовля, загорнуте в білу пелюшку.

— Син важко переживає зраду, але досі хоче повернути дружину. Впевнений, що зуміє її простити. Готовий на це заради дітей. Жінка не нагулялася, доки була молода. Теперішній коханий теж заради неї піде з сім'ї, але пошкодує про це. Син платитиме аліменти на доньок. Усиновлену любить, як рідну. Колишня невістка спочатку дозволить бачитися з дітьми раз на тиждень, потім віддаватиме частіше. Дівчата ростимуть у двох сім'ях. ­Михайло скоро одружиться вдруге. Кохана народить сина. І не буде проти, щоб у вихідні в батька гостювали діти від першого шлюбу.

"Два роки тому втратила онука, — пише 83-річна Ольга Леонідівна з Полтавської області. — Ми з Сашею були близькі, бо народився на мій день народження. 20 років успішно займався бізнесом. Виховав троє дітей, усім дав вищу освіту й купив по квартирі. З дружиною не розлучалися, але мав іншу жінку. Усі знали, що він 12 років жив на дві сім'ї. Одного дня його знайшли мертвим у машині на узбіччі. Що сталося, невідомо. Розтин показав — мав серцевий напад. Не впорався з керуванням і злетів з дороги. Але ми в це не віримо. Біля труни плакали і дружина, і коханка. Останній раз Саша наснився на 40-й день після смерті. Казав, розшукати якогось Вітю. Він знає всю правду. Але ні в його телефоні, ні в комп'ютері немає контактів людини з таким іменем".

Біоенергетик запалює свічку. Обводить нею навколо фото бороданя в сірій сорочці.

— Шукайте армійського товариша. Він не знає причини загибелі Олександра. Але розповість таємницю, про яку онук не хотів зізнаватися. Знайдете і рахунок у банку на велику суму, і заповіт. Він ще молодим пережив інсульт. Про проблеми з серцем знав, обстежувався регулярно, але на операцію не погоджувався. Немає підстав не вірити висновку патологоанатома. Олександра попереджали, що рано чи пізно може трапитися серцевий напад.

Зараз ви читаєте новину «"Біля труни плакали дружина і коханка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути